Kendte9. marts 2021

Morten Messerschmidt afslører: Værge for dræbt søsters børn

I et stort interview med Ude og Hjemme taler Morten Messerschmidt nu ud om tragedien, der ramte hans familie i november 2019, hvor søsteren Line blev myrdet af sin kæreste. Politikeren afslører blandt andet, at han har fået forældremyndigheden over hendes to ældste børn – og håber på også at få den over de to yngste
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/morten_messerschmidt_foto_2.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Morten Messerschmidt og hans familie blev ramt af en grusom tragedie, da hans 31-årige lillesøster, Line Messerschmidt, den 15. november 2019 blev knivdræbt i sit hjem i Ruds Vedby.

Gerningsmanden var hendes 39-årige kæreste, Martin Christensen Degn, som halvanden time senere ligeledes knivdræbte sin 35-årige ekskæreste, Jeanette Rømer Hansen, i hendes hjem i Kundby og derefter meldte sig selv til politiet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/morten_messerschmidt_foto_3.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Foto: Søren Lamberth

Ved det efterfølgende grundlovsforhør forklarede han, at det var slået klik for ham, fordi Line Messerschmidt kort før sin død havde sagt til ham, at hun ville gå fra ham.

Efterlod sig fire børn

Line Messerschmidt efterlod sig fire børn i alderen 0-11 år, hvoraf Martin Christensen Degn er far til de to yngste. Børnene var det første, Morten Messerschmidt og hans familie tænkte på, da de fik den skrækkelige besked om Lines død.

– Børnene blev det primære for os, og så måtte vi skubbe sorgen og smerten foran os, fortæller Morten Messerschmidt i et stort interview med Ude og Hjemme.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/morten_messerschmidt_foto.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Foto: Søren Lamberth

Her afslører han også, at han efter sin søsters død har søgt om forældremyndigheden over Lines fire børn. Han har fået tilkendt den over de to ældste og forventer også at få den over de to yngste, når retssagen mod Martin Christensen Degn er afsluttet.

Pludselig far til fire

– Det er vildt at tænke på. Jeg havde ingen planer om, at jeg nogensinde skulle have børn. Det var et valg, jeg havde truffet for længe siden, og pludselig er jeg far til fire på én dag – sådan juridisk i hvert fald. Det er en opgave, jeg betragter med stor alvor og også som en kæmpe gave. Vi traf beslutningen i fællesskab i familien og var enige om, at det var en god løsning med mig som den, der har det juridiske ansvar for børnene, mens alle fire primært bor hos min mor, siger Morten Messerschmidt og understreger, at hele familien står sammen om børnene.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-03-08_kl._13.57.37.png

I denne uges Ude og Hjemme kan du læse et stort interview med både Morten og Inge Messerschmidt.

– Selv om det er mig, der formelt har det juridiske ansvar, er det os alle sammen i fællesskab, der på hver vores måde binder trådene sammen. Vi taler om alt, og alle træder til på forskellig vis. Det er gribende at opleve, hvordan ulykken har knyttet os alle tættere sammen, siger han.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden den 10. marts, kan du læse hele det store interview med Morten Messerschmidt.

Få hele historien i det nye Ude og Hjemme

Morten afslører: Sådan fik jeg den tragiske besked

Morten mindes: Sådan var vores sidste dag sammen

Morten bar søsterens kiste: Den tungeste sorg

Morten om sorgen: Sådan klarer jeg mig igennem

Morten overværede retssagen: Drabsmanden skulle se smerten, han havde forvoldt

Læs også det store interview med Morten og Line Messerschmidts mor:

Inges mareridt: Min datters morder ringede til mig efter drabet

Inge: Det første jeg tænkte på var børnene

Denne artikel er bragt i samarbejde med Ude og Hjemme.

Sponsoreret indhold