Kendte 21. oktober 2021

Morten Messerschmidt om dræbt søster: Ja, jeg har grædt

I Christina Ibens podcast "For altid forandret" fortæller politikeren om det brutale drab på sin søster
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Under overskriften "For altid forandret" taler Christina Ibsen, der tidligere har været gift med Bubber, med kendte personer, der har stået i deres livs krise. 

I det seneste afsnit af Podimo-podcasten er det 40-årige Morten Messerschmidt, der ærligt og hudløst fortæller om drabet på søsteren Line. 

I november 2019 dræbte Lines kæreste hende med over 40 knivstik, mens hendes fire børn lå og sov ovenpå. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Søren Lamberth

Morten Messerschmidt er i dag værge og har det juridiske ansvar for sin afdøde søsters fire børn. Foto: Søren Lamberth

I podcasten fortæller Messerschmidt om, hvordan han og familien midt i den ubærlige sorg også skulle tage vare på de fire børn, som Line efterlod sig. 

- Det er sandhedens øjeblik. Der finder man ud af, om blod er tykkere end vand. Og det må man sige, det har det virkelig været, slår han fast i podcasten. 

Messerschmidt fortæller om de opslidende retssager, som stadig ikke er afsluttet helt. For selvom dommen blev skærpet til livstid i Højesteret, så har Lines morder søgt om tredjeinstansbevilling, og det trækker smerten over tabet af Line i langdrag for Messerschmidt og hans familie: 

- Det er i virkeligheden det værste, at når sådan noget voldsomt sker - som i forvejen er svært at parkere inden i kroppen og finde ro - at man så skal gå lang tid. Det er snart to år, fortæller han. 

DF-politikeren fortæller, at han ikke har gået i terapi for at bearbejde sin sorg, men at han har søgt støtte i kirken: 

- Jeg kristen. Jeg går i kirke om søndagen. Jeg tror ikke, at Gud har planlagt det på den måde, at nu sikrer jeg, at du ikke får nogle børn, for om fire år, der sker der noget. Jeg tror ikke, det er sådan. Men jeg tror på, at tingene har en sammenhæng, og der er en Gud, som holder hånden over os, når det gør ondt og hjælper os igennem kriser. 

Morten Messerschmidt og kæresten Dot har ikke børn sammen, men nu kan politikeren altså kalde sig far til fire: Han er nemlig værge for Lines fire børn, mens det i dagligdagen er hans mor og hendes mand, der tager sig af børnene, der er tretten, ti, tre og to år: 

- Måske er der en større mening med tingene. Nu er der Lines fire børn, som jeg - som vi - skal sørge for, kommer godt igennem livet. Og det er nogle skønne unger på hver deres måde, de er jo også forskellige steder i livet, fortæller han om sit nye ansvar. 

Ibsen spørger også ind til, om han har grædt, og til det svarer Messerschmidt ærligt: 

- Ja, det synes jeg ikke, der er noget underligt i. Hvis man mister, hvis man bliver ramt af sorg eller chok, så synes jeg da det er en helt naturlig reaktion. 

Sponsoreret indhold