Kendte18. november 2016

Modige mødre viser deres "regnbuebørn"

På dansk betyder regnbuebørn, at børnene er planlagt og undfanget på utraditionel vis. På engelsk har det en mere sørgmodig betydning.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/regnbueboern_og_moedre.jpg
 Foto: Shutter Darling Photography

Her i Danmark er vi vandt til at støde på ordet regnbuefamilier og regnbuebørn. Det er eksempelvis, når to kvinder og en mand vælger at få et barn sammen. På engelsk er et barn et regnbuebarn, når det er født efter, at moderen har mistet et barn før det. Seks kvinder i USA har fortalt deres historie til en kommende mor, der lavede de smukke og sørgelige fortællinger til et kunstværk.

- Idéen var at finde seks unikke historier, der dækkede hele tabs-spektret, forklarede kvinden bag projektet, Alex Bolen, der bor i Saint Peters, Missouri, til Cosmopolitan.

Alex var faldet over et utal af individuelle historier fra kvinder, der enten havde oplevet en abort, dødfødslen eller spædbarnsdød, hvorefter de var blevet gravide igen. Et regnbuebarn kaldes netop det på engelsk, fordi de kommer efter en sørgelig hændelse, ligesom regnbuer kommer efter regnvejr.

De seks kvinder blev samlet og påklædt i tøj fra Sew Trendy Accessories, der specialiserer i ventetøj. Kvindernes forskellig farvede kjoler danner sammen en regnbue, og de har hver især deres regnbuebarn med sig, enten på armen eller i maven.

Billederne, der er taget af Shutter Darling Photography er blandt andet også blevet lagt op på Facebook, hvor de indtil videre har fået over 26.000 likes og er blevet delt over 20.000 gange. Desuden flere tusind kvinder lagt billeder op af deres egne regnbuebørn i kommentarerne til de smukke billeder.

Kvindernes farvestrålene kjoler fik en smuk baggrund med røgbomber i forskellige farver, der blev sat af to af gangen, hvorefter de blev photoshoppet sammen. Og stemningen bag kameraet var også noget særligt, beskriver initiativtageren:

- Bag kameraet var det også ret magisk. Alle fædrene var der på sidelinjen og holdt styr på de andre unger, hjalp med at styre røgbomberne og endda en gang imellem snuppe noget babygylp hist og her med store smil, mens de heppede på deres smukke koner, fortæller Alex Bolen.

Kvindernes historier passer perfekt til det flotte gruppebilleder, og de går lige i hjertet:

I rødt er Heather Terranova, der aborterede to gange med sin militærmand, og hun poserede, da hun var gravid i 38. uge med sit tredje barn. I orange er det Hillary Funk, der aborterede mellem fødslen af hendes to sønner, bare uger efter hun fandt ud af, at hun var gravid. I gult er det gravide Kaila Marie, der havde en abort efter at prøve at blive gravid i et år, til stor skuffelse for hendes fem børn, der havde glædet sig til en ny søskende.

Sara Markivee er i grønt, og hun var sønderknust da hun aborterede i sin uplanlagte graviditet som 19-årig. I blåt er det Ashley Jones Behrle, der havde seks aborter på otte år grundet forskellige sundhedsmæssige problemer, der blev opdaget sent i forløbet. Og i lilla ses Hanna Peltonen, der fødte en dødfødt baby 35 uger inde i graviditeten efter en 17 timer lang fødsel.

Til det smukke billede på Facebook medfølger digtet:

En regnbue er et løfte om solskin efter regn om stilhed efter storm om glæde efter sorg om fred efter smerte om kærlighed efter tab
null

Sponsoreret indhold