Kendte12. marts 2024

Mette Frederiksen reagerer på tilråb og afbrudt tale: – Det går ikke

På kvindernes internationale kampdag forlod Mette Frederiksen Store Vega, da hun flere gange blev afbrudt under en tale. Nu har hun lagt hele talen – og et budskab – op
Mette Frederiksen reagerer igen på den afbrudte tale på kvindernes internationale kampdag i Store Vega.
Mette Frederiksen reagerer igen på den afbrudte tale på kvindernes internationale kampdag i Store Vega.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen reagerer på 13-årig piges død

Fredag den 8. marts på kvindernes internationale kampdag skulle statsminister Mette Frederiksen have holdt en tale i Store Vega.

Til Kvinfos arrangement blev Mette Frederiksen dog afbrudt flere gange af demonstranter.

Så meget at hun til sidst valgte at forlade scenen. Noget som ”ærgrede” statsministeren.

Fire dage senere har hun på Instagram sat flere ord på hele forløbet.

– Det går ikke, at vi afholder hinanden fra at tale. Det er en forudsætning for et stærkt demokrati, at vi lytter til hinanden – også til dem, vi er uenige med, skriver Mette Frederiksen.

På de kastede løbesedler fra demonstranterne stod der blandt andet, at ”Mette Frederiksen er ikke feminist!” og ”mere end 8000 kvinder er blevet dræbt i Gaza”.

Ofrene i Gaza bliver også nævnt i tirsdagens Instagram-opslag fra Mette Frederiksen.

– Jeg har selvfølgelig stor sympati for ofrene i Gaza. Jeg er helt enig i ønsket om fred i Mellemøsten, og jeg deler bekymringen over den katastrofale humanitære situation.

Inden Mette Frederiksen i opslaget afslører, at hele hendes tale ligger tilgængelig på Statsministeriets hjemmeside, understreger hun, at ingen demonstranter kan stoppe hende i at dele hendes budskab.

– Ingen demonstrant kan dog forhindre mig i at gå op i lønløftet til medarbejdere i vores velfærd, behovet for bedre abortrettigheder, samtykkeloven, negativ social kontrol og en bedre indsats for kvinder, der er udsat for vold.

Vælter ind med kritik i kommentarsporet

Inden for den første time er der allerede kommet tæt på 300 kommentarer til Mette Frederiksens opslag.

Og selv om der er et par kolleger med rosende ord til den danske statsminister, er størstedelen af kommentarerne ikke ligefrem pæne ord sendt afsted mod Mette Frederiksen.

– Du har ikke deltaget i en eneste samtale om Israel og Palæstina, og har ikke engang gidet at svare på simple undrende spørgsmål. Du angreb en journalist, da vedkommende spurgte om de palæstinensiske børn ikke også fortjente blomster. Måske er det at afbryde din monolog, netop at insistere på den demokratiske samtale.

– Du har ikke lavet andet end at tysse på læger, videnskabsmænd og fagfolk under hele pandemien, hvor du enerådigt tog flere beslutninger. Generelt på alle som har en anden holdning end dig. Du er en skamplet, når vi taler om den demokratiske tale.

– Hvor er det ærgerligt, at din første udmelding om ofrene i Gaza skal komme sammen med en kritik af dem, som kæmper deres kamp.

Sponsoreret indhold