Nyheder8. marts 2024

Mette Frederiksen tager til genmæle efter tilråb: - Ærgrer mig

Statsministeren var ikke imponeret af de propalæstinensiske demonstranter, der fredag aften afbrød hendes tale i Store Vega
Mette Frederiksen havde angiveligt svære betingelser i Store Vega.
Mette Frederiksen havde angiveligt svære betingelser i Store Vega.
 Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Til Kvinfos 8. marts-arrangement i Store Vega i København fredag aften, afbrød flere propalæstinensiske demonstranter statsminister Mette Frederiksens tale.

Statsministeren forlod scenen, imens der lød råb fra demonstranterne, som også havde et banner og palæstinensiske flag med.

Nu har Mette Frederisken så taget til genmæle på Facebook og Instagram.

- Tak til alle jer, der insisterede på den demokratiske samtale. I var heldigvis flest, skriver hun i et opslag på det sociale medie Instagram. Statsministeren skriver desuden til billedet:

- Det er fredag aften, og jeg er lige kommet hjem. Havde glædet mig til at holde en tale i Vega for kort tid siden. Om lønløftet til SOSU-assistenter og -hjælpere. Om retten til fri abort. Om bedre beskyttelse af voldsofre. Alt sammen i anledning af en invitation fra KVINFO her på Kvindernes Internationale Kampdag.
Jeg ærgrer mig over, at det ikke var muligt på grund af tilråb fra salen. Der blev desværre råbt så meget, at jeg ikke kunne trænge igennem med mine ord. Tak til alle jer, der insisterede på den demokratiske samtale. I var heldigvis flest.
Jeg håber, det vil mane til eftertanke. Vores demokrati er kun så stærkt, som vi gør det.

TV2 Kosmopol skriver, at Mette Frederiksen tre gange blev afbrudt undervejs i sin tale, før hun forlod scenen.

Sponsoreret indhold