Nyheder8. marts 2024 (opd. 8. marts 2024)

Mette Frederiksen mødt med råb under 8. martstale

Statsministeren blev flere gange afbrudt under en tale i forbindelse med kvindernes internationale kampdag
Til Kvinfos 8. marts-arrangement i Store Vega i København fredag aften afbrød propalæstinensiske demonstranter statsminister Mette Frederiksens (S) tale. (Arkivfoto).
Til Kvinfos 8. marts-arrangement i Store Vega i København fredag aften afbrød propalæstinensiske demonstranter statsminister Mette Frederiksens (S) tale. (Arkivfoto).
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Til Kvinfos 8. martsarrangement i Store Vega i København fredag aften afbrød propalæstinensiske demonstranter statsminister Mette Frederiksens (S) tale.

Det fremgår af en video, som er delt på det sociale medie X.

Mette Frederiksen forlod scenen, imens der lød råb fra demonstranterne, som også havde et banner og palæstinensiske flag med.

TV2 Kosmopol skriver, at Mette Frederiksen tre gange blev afbrudt undervejs i sin tale, før hun forlod scenen.

Demonstranterne kastede løbesedler fra balkonen i Store Vega. På dem står der blandt andet "Mette Frederiksen er ikke feminist!" og "mere end 8000 kvinder er blevet dræbt i Gaza".

Der er forlydender om, at alle fra regeringen har forladt arrangementet. Ligestillingsminister Marie Bjerre (V), kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skulle efter planen deltage i en paneldebat senere i programmet.

Ritzau har ikke kunnet få oplysningen bekræftet.

På Facebook skriver Mette Frederiksen, at hun havde glædet sig til at holde en tale i Vega.

- Om lønløftet til SOSU-assistenter og -hjælpere. Om retten til fri abort. Om bedre beskyttelse af voldsofre. Alt sammen i anledning af en invitation fra KVINFO her på Kvindernes Internationale Kampdag, lyder det.

- Jeg ærgrer mig over, at det ikke var muligt på grund af tilråb fra salen. Der blev desværre råbt så meget, at jeg ikke kunne trænge igennem med mine ord, lyder det.

Til slut i opslaget takker Mette Frederiksen dem, der "insisterede på den demokratiske samtale".

- I var heldigvis flest. Jeg håber, det vil mane til eftertanke. Vores demokrati er kun så stærkt, som vi gør det.

Også Jakob Engel-Schmidt (M) skriver, at han havde glædet sig til at tale ved Kvinfo-arrangementet.

- Havde glædet mig, men det blev utrygt, og statsministeren blev chikaneret af scenen af højlydte tilråb. Frygter amerikanske tilstande er over os, lyder det fra kulturministeren på det sociale medie X.

Sponsoreret indhold