Medvært bryder tavsheden: - Jeg er rystet

Abdel Aziz er tydeligt berørt over afsløringerne af hans ven og tidligere kollega

Abdel Aziz er tydeligt berørt over afsløringerne af hans ven og tidligere kollega

Foto: Dan Mariegaard

TV- og radiovært Abdel Aziz Mahmoud har ligesom andre i søndags kunne læse Berlingskes chokerende afsløring og de mange vidnesbyrd om "Shitstorm"-radiovært Mads Aagaard Danielsens chikanerende, krænkende og truende adfærd gennem længere tid. 

Nu tager han bladet fra munden og fortæller til Ekstra Bladet, at han er både forfærdet og rystet over de eksempler, som navngivne og unavngivne mænd og kvinder har fortalt. 

Anede intet

Han oplyser videre, at han har gjort det klart overfor Mads, hvad han mener om sagen. 

- Jeg anede intet om den nedværdigende adfærd mod kvinder og om omfanget af de sager, som Berlingske har lagt frem. Og dokumentationen taler vel for sig selv: Det er ikke beskeder, man viser sine kolleger. Han har ført os alle bag lyset, siger han blandt andet til Ekstra Bladet. 

Abdel og Mads arbejdede sammen i løbet af flere år som fast værtsmakkerpar på P1-programmet "Shitstorm". 

Mads Aagaard Danielsen er i øjeblikket på barsel, men er almindeligvis vært på både \

Mads Aagaard Danielsen er i øjeblikket på barsel (samt hjemsendt), men er almindeligvis vært på både "Shitstorm" på DR's P1 og programmets årlige afholdelse af "DM i hadbeskeder". Foto: Ritzau Scanpix

Her var formålet, at få de internetkrigerne og ophavsmændene til hadefulde beskeder frem i lyset, samt at undersøge hvordan det føles at blive lagt for had på nettet. 

Mads Aagaard Danielsen blev i forrige uge hjemsendt af Danmarks Radio, hvorefter de 12 kilder - herunder otte, der stod frem med navn - søndag kunne fortælle deres historie. 

Således blev det afsløret, hvilken DR-vært, der var blevet sendt hjem på grund af krænkende opførsel.

Avisen afslørede desuden, hvordan han behandlede en daværende DR-praktikant på et toilet til en julefrokost. 

- Jeg kan huske fire helt konkrete ting fra det. At han skubber mig derind og låser døren, at jeg siger 'du stikker ikke din klamme pik op i mig' – det gør han ikke. Han stikker sine fingre op i mig, fortæller den forhenværende praktikant Maria Dønvang.  

Også yderst hadfulde beskeder til kollegaer og kvinder er dukket op siden. 

Eget ansvar

Selv havde Mads Aaggard i søndags følgende kommentar til Berlingskes afsløringer: 

'Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på en gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste'. 

Efter afsløringerne har der været en del debat om Mads' venner og kollegaers ansvar, og spørgsmål der gik på, om de mon kendte til hans handlinger. 

Det er blandt andet den diskussion, der får Abdel til at blande sig nu, fortæller han til Ekstra Bladet. 

- Vi bevæger os ud ad en farlig vej, hvis tidligere kolleger og bekendte afkræves offentlige erklæringer om deres manglende kendskab til og store afsky mod hans handlinger.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close