Kendte11. oktober 2020

DR-vært sendt hjem for krænkelser: Nu er Mads Aagaard Danielsen afsløret

Sexismedebatten fortsætter med at rase, og afsløringer vælter frem fra fortiden. Nu er DR-værten Mads Aagaard Danielsen blevet afsløret og bliver beskyldt for at være chikanerende og krænkende over for kvinder, skriver Berlingske
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0266020.jpg
 Foto: DR/Anders Beier

Siden Sofie Linde kickstartede sexismedebatten på scenen til Zulu Comedy Galla, er det væltet frem med sager fra især mediebranchen.

Det er dog begrænset, hvor mange navne på krænkere, der har set offentlighedens lys. Men nu er et kommet frem.

Det drejer sig om DR-værten Mads Aagaard Danielsen, som mest er kendt for sin tjans som radiovært på P1-programmet "Shitstorm". Det afslører Berlingske.

Her har avisen talt med 12 personer, hvoraf otte af dem står frem med navn og fortæller om de grænseoverskridende oplevelser, de har haft med Mads Aagaard Danielsen.

- Jeg kan huske fire helt konkrete ting fra det. At han skubber mig derind og låser døren, at jeg siger 'du stikker ikke din klamme pik op i mig' – det gør han ikke. Han stikker sine fingre op i mig, fortæller tidligere praktikant på DR Maria Dønvang til Berlingske.

Episoden fandt sted til en julefrokost for fem år siden, hvor Mads Aagaard Danielsen mødte Maria Dønvang på toilettet og altså var krænkende over for hende.

Sendte selv hadebeskeder

DR-journalisten var som bekendt vært for "Shitstorm" på P1, hvor de især har fokus på onde og hadefulde beskeder, som programmets gæster har modtaget fra følgere og kritikere på de sociale medier.

Her har Mads Aagaard Danielsen længe været i spidsen for programmet, blandt andet sammen med Abdel Aziz Mahmoud. Men Berlingske kan afsløre, at Mads Aagaard Danielsen selv har sendt hadebeskeder afsted.

Den 28-årige journalist og forfatter Amalie Langballe aftalte i 2017 at mødes med Mads Aagaard Danielsen, efter han havde kontaktek hende. Så langt nåede de dog ikke.

"Shitstorm"-værten slyngede nemlig hadefulde og krænkede beskeder afsted til Amalie Langballe, efter han fandt ud af, at hun havde haft sex med hans ven fra radiobranchen, Hassan Preisler.

Her kom Mads Aagaard Danielsen med en række beskyldninger mod Amalie Langballe, som han skulle have kaldt "fuld af løgn", samt at hun efter hans udsagn "knalder hele byen", skriver Berlingske.

Mads Aagaard Danielsen vil over for Berlingske ikke forholde sig til de konkrete episoder, men han kommer med et svar i en SMS til avisen.

- Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på een gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste, lyder det i SMS'en fra Mads Aagaard Danielsen til Berlingske.

Og noget tyder på, at DR-værten har gjort alvor af sit løfte til avisen. I hvert fald har den tidligere vært nu fjernet sit profilbillede fra sin Facebook-profil i et forsøg på at gå under jorden.

Sponsoreret indhold