Kendte2. maj 2022

"Medina"-instruktør indrømmer: Jeg har ondt af hende

Instruktør bag den længe ventede film om Medina, Kaspar Astrup, føler med sin hovedperson
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/medina_3.jpg
 (Foto: B.T/BM/Scanpix)

SENESTE: Anmelder slagter "Medina"

Medina har turneret rundt i medierne og givet interviews til nøje udvalgte medier den seneste tid for at gøre reklame for den film, som har premiere i Imperial i København i morgen aften.

Her har hun gang på gang på gang fortalt, hvordan tilværelsen som 10’ernes mest feterede popstjerne var alt andet end rosenrød.

Det kommer vi formentligt til at høre meget mere om i den længe ventede fanfilm og den efterfølgende serie i otte udsendelser, som bliver vist på Kanal 5 fra den 5. maj.

For det er bestemt ikke så lidt, Medina har været udsat for, siden hun brød igennem for 15 år siden. Det er instruktøren bag filmen ”Medina” og serien ”Medina – hele min historie” Kaspar Astrup rørende enig i.

I 24Syv-podcaten Tsunami indrømmer han faktisk, at han har ondt af hende, da ”Tsunami”-vært Sebastian Peebles spørger direkte:

- Har du ondt af Medina?

- Ja! Jamen, det har jeg, svarer Kaspar Astrup.

- Synes du også, andre skal have ondt af hende, følger Sebastian op

- Ja.

Men Kaspar Astrup erkender også blankt, at filmen ikke er en objektiv skildring af Medina.

- Jeg er jo instruktør, jeg er ikke journalist, som skal kortlægge et helt forløb. Jeg er en instruktør, som viser en side af en sag, og det gør jeg med alle mine film. Man kan sige, med det her projekt har jeg været mere partisk, end jeg har været før, siger han og fortsætter:

- Det er kun, fordi når jeg har været i researchen og har oplevet alle de ting, hun har været udsat for, så har jeg været målløs. Og jeg lægger ikke fingre i mellem, at jeg ikke synes, det er i orden, den måde hun er blevet behandlet på. Så der kan man sige, at jeg går med hende på hendes rejse i den uretfærdighed.

Kaspar Astrup har filmet sammenlagt 100 dage med Medina hen over de seneste knap tre år. Det er blevet til en 200-300 timers optagelser, så man må gå ud fra, at Kaspar Astrup, som i øvrigt kendte Medina fra før, hun fik succes, er kommet endnu tættere på popfænomenet.

Derfor kender han naturligvis også til hendes fejltrin. Men da værten spørger, om det kun er alle andre, der begår fejl, mens sangerinden er fejlfri, er svaret højst ejendommeligt. For hvor han kunne have brugt eksempler som, da Medina overfaldt en journalist i lufthavnen, eller da hun kørte bil i påvirket tilstand, svarer han i stedet:

- Jo, det gør hun da. Og det siger hun jo også. Hun skulle jo ikke være gået på scenen der i Tivoli (den dag, hun kollapsede på scenen, red.), kan man sige.

Først Film så serie

Nogle har nok undret sig over, hvorfor der kommer en film i biografen efterfulgt af en serie, der bliver vist i fjernsynet. For er der så overhovedet nogen grund til at kaste penge efter billet og popcorn, når Kanal 5 giver os et gratis indblik i popstjernelivet?

Men det er der, hvis man spørger instruktøren. For filmen er en stor biografoplevelse med fuld smæk på musikken. Til gengæld lyder det til, at der er mere guf for seerne i serien.

- I serien får man mange flere detaljer om de forløb, der har været, hendes fortid, pressesagerne og det, der ligesom har formet hendes kollaps. Derudover får du mere om hendes selvhjælp, at hun har taget magten tilbage ved at kigge på holistiske ting. Snakke med nogle andre, der har været igennem nogle lignende ting, siger han og nævner Helle Thorning og Julie Zangenberg som eksempler – de optræder også i serien.

Det er altså ikke kun en lang nedtur, man kommer med på, når man blænder op for serien. Seerne får også et indblik i helingsprocessen.

- Der er lidt om, hvordan hun tager magten tilbage og kommer tilbage til livet. Mere om hendes søster, som har en psykisk lidelse, så det er en større udfoldelse af hele fortællingen, fortæller Kaspar Astrup.

Instruktøren fortæller desuden, at Medina kun har sat foden ned én gang - ellers har han fået lov at komme med overalt.

- Hun har en del mareridt. Hun fortæller om sine mareridt, og jeg havde en idé om at prøve at filme hende, når hun sov en nat. Bare være der en nat. Det syntes hun ikke. Men det var det eneste, hun ikke ville være med til, siger Kaspar Astrup.

"Medina" har som sagt premiere i morgen, tirsdag den 2. maj i Imperial i København. 5. maj kan du se serien i otte afsnit "Medina - hele min historie" på Kanal 5.

Sponsoreret indhold