Kendte 16. marts 2020

Medicinrus bag rattet: Politiet stoppede Maria Hirse

Den tidligere model risikerer ny straffesag.
(Foto: Steen Wrem)

For et år siden blev Maria Hirse kendt skyldig i hæleri, indbrudsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse. Den nu 48-årige tidligere model blev i Helsingør Ret idømt tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste i en sag, der til overflod involverede rockerforbindelser, ulovlige knojern, hælervarer og stjålne PH-lamper og andre luksusting for 70.000 kroner samt et natligt besøg i en fremmed mands hestestald.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Google Maps)

Denne nordsjællandske gård nær Græsted fik en sen nat besøg af Maria Hirse og hendes veninde, som ville kigge på heste. Ejeren – en tidligere politibetjent – opdagede de ubudne gæster, og så havnede Maria i retten. (Foto: Google Maps)

Nedturen var total for Maria Hirse, der efter nogen tids overvejelser valgte at acceptere dommen.

Men muligheden for at en ny straffesag er på vej, er overhængende. En ny sag vedrørende Mariia Madeleine Sea Svensson, som Maria Hirse nu kalder sig, behandles netop nu af politiet.

Stoffer på recept

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sagen handler om, hvorvidt Hirse har gjort sig skyldig i at have kørt bil efter at have indtaget euforiserende stoffer, udskrevet på recept.

Natten mellem den 1. og 2. november blev Maria Hirse standset af Fyns Politi i sin Citroën C3 på Svendborgmotorvejen, hvor hun var på vej i nordlig retning mod sit hjem i Odense.

En politiassistent, der kørte bag Maria Hirse, bemærkede hendes slingrende kørsel. Ifølge politirapporten kørte hun fra side til side på motorvejen og ”bruger alle baner”.

Kan virke sløvende

Politiassistenten tilkaldte en patrulje, som lidt over midnat natten til den 2. november fik vinket ”Lykkehjulet”s tidligere bogstavvender ind til siden.

Maria Hirse oplyste ifølge døgnrapporten, at hun havde drukket en enkelt øl, samt at hun havde indtaget lægeordineret trekantmærket medicin.

En rød advarselstrekant på medicinemballagen betyder, at indholdet påvirker trafiksikkerheden væsentligt.

Lægemiddelstyrelsen skriver på deres hjemmeside, at ”visse typer medicin kan virke sløvende, berusende, påvirke din dømmekraft, koncentrationsevne samt reaktionsevne. Påvirkningen fra medicinen kan svare til at have en alkoholpromille og kan dermed øge risikoen for uheld betragteligt. Du skal derfor så vidt muligt undgå at køre bil eller betjene farlige maskiner, mens du er påvirket af trafikfarlig medicin.”

Maria Hirse var i politiets varetægt indtil klokken 01.55, hvor hun blev løsladt. Politiet understreger, at der på nuværende tidspunkt hverken er udarbejdet bødeforlæg eller anklageskrift.

Svær depression

Hvis politiet beslutter at rejse tiltale mod hende, risikerer hun at miste kørekortet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

– Udfordringerne har stået i kø. (Foto: Jesper Sunesen)

Det er ikke kun ulykker, der fylder Maria Hirses liv. Ifølge hendes Facebook-væg har hun siden 10. august været i et forhold. Men på sin fødselsdag i december fortalte hun på samme væg om sin situation:

– Udfordringerne har stået i kø, og selv om jeg er rimelig hårdfør, så har det været ret svært at bevare optimismen.

– Mit helbred både fysisk og psykisk har været presset til det yderste, så selv om luften har været frisk, og himmelen blå, så har jeg haft mange perioder, hvor mørket har lagt sig som en tung dyne omkring mig. PTSD og en svær depression har været følgesvende nogle måneder, men jeg tror på, at lyset snart trænger igennem. Jeg ved, at jeg selv har det primære ansvar for, hvorhen mit liv skal gå.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Steen Wrem)

– Jeg tror på, at lyset snart trænger igennem. (Foto: Steen Wrem)

Hylder sine børn

Hun slutter Facebook-indlægget af med en hyldest til teenagesønnen Gabriel og sin voksne datter, Victoria, sidstnævnte har hun sammen med rigmanden Peter Asschenfeldt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jeppe Michael Jensen)

Maria Hirse og ekskæresten Peter Asschenfeldt har stadig kontakt. Sammen har de datteren Victoria. (Foto: Jeppe Michael Jensen)

– Victoria og Gabriel – I giver mig lysten, modet og kræfterne til at kæmpe videre i troen på at kunne skabe et bedre liv for mig, men så sandelig også for jer.

SE og HØR har forsøgt at få Maria Hirse til at kommentere den seneste sag – desværre forgæves.

Sponsoreret indhold