Kendte25. oktober 2020

Max fra ”Den store bagedyst”: Plads til kalorier

Max Hoffman-Dose fra Hørsholm har styr på både kalorieindtaget og -forbrændingen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/max.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

I Hørsholm nord for København er familiens bil forvist til indkørslen.

For inde i garagen hos “Den store bagedyst”-deltager Max Hoffman-Dose står flere hyldemeter med bageudstyr side om side med romaskine og vægtstang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/max_2.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

Reolen er fyldt med kogebøger – både fra det salte og søde køkken. (Foto: Jacob Ljørring)

Den 32-årige forretningsudvikler, der er gift og far til en pige på to år, erkender, at han ikke har bare én, men nok flere søde tænder, så der skal også være styr på kalorieforbrændingen. Han plejer at træne crossfit-inspireret, men på det seneste har de fysiske strabadser måttet vige pladsen for intens træning i køkkenet.

– Det har været altopslugende, både mentalt og også tidsmæssigt, fortæller Max om sin deltagelse i bagekonkurrencen og tilføjer, at han øvede sit første mesterværk, der indbragte ham titlen som sæsonens første mesterbager, fire gange.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/max_3.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

Max Hoffman-Doses garage er kombineret træningslokale og lagerplads for alskens bageudstyr. (Foto: Jacob Ljørring)

– Det har været noget, der minder om et fuldtidsarbejde, slår han fast.

Meldte sig for to år siden

Max fortæller, at han meldte sig til DR’s bagebrag for allerede to år siden:

– Men der clashede det med vores bryllupsrejse. Og det synes jeg trods alt ikke, man kunne aflyse, siger han med et grin.

5 hurtige

Hvad er din yndlingskage?

– En klassisk lagkage kan faktisk være en helt fantastisk oplevelse. Den kan også være en meget tør og kedelig oplevelse, men når den er god, så er den også RIGTIG god.

Hvad er du værst til i et køkken?

– Det må være oprydningen bagefter, når hele køkkenet, det sejler, og man slet ikke kan forstå, man kan skabe så meget rod på så kort tid.

Hvad er din go-to kage, når du har gæster?

– Det er, som om man ikke kan nøjes med at servere en enkelt chokoladekage, så i øjeblikket bliver det vist ofte nogle glaze-kager.

Hvornår gik dit liv sidst i kage?

– Indtil videre synes jeg faktisk ikke, mit liv er gået i kage. Det krydser jeg fingre for, fortsætter.

Hvad er dit bedste kageminde?

– Vi har tradition for, at jeg altid laver kagen til min svigermors fødselsdag. Det er efterhånden en tradition, der har stået på en del år, og det er også her, jeg for alvor begyndte at bage kager, der var ambitiøse, til mange mennesker.

Nu passede det ind i kalenderen, og Max, der har tyske aner, fortæller, at sammenholdet mellem de 10 amatørbagere er noget helt unikt:

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/max_4.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

Der er i den grad blevet kastet med mel og æltet i køkkenet i Hørsholm. (Foto: Jacob Ljørring)

– Det har overgået alle mine forventninger. Et eller andet sted er man jo også konkurrenter. Men det er, som om der ikke har været intern konkurrence. Alle har ønsket hinanden det godt, fortæller han og afslører, at deltagerne holder kontakten ved lige i både en Facebook- og Snapchat-gruppe, hvor de blandt andet tipper hinanden om, hvor der er tilbud på piskefløde og smør.

Mere skærmtid

Max er kæmpefan af programmet, og nu, når han selv dyster med, gør han noget ekstra ud af at forkæle seerne: På YouTube har han en kanal i eget navn, hvor han tager bagedyst-fans med i kulisserne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/max_1.jpg
 (Foto: DR: Carsten Mol)

Du kan se, hvordan det går Max og de andre amatørbagere hver lørdag kl. 20.00 på DR1. (Foto: DR: Carsten Mol)

– Jeg har optaget en vlog, en video, hvor jeg kommenterer på det afsnit, der er blevet sendt, og så viser jeg en tutorial med en teknik fra programmet, forklarer han og slår fast, at programmet har en helt speciel plads i hans kageglade hjerte:

– Når Bagedysten bliver sendt, skal der helst ikke snakkes for meget.

Sponsoreret indhold