Kendte26. marts 2020

Mathias Käkis drengestreger: Futtede postkasser af

Selv om 25-årige Mathias Käki Jørgensen er godt opdraget hjemmefra, så har han stadig haft en knallert, der muligvis kunne køre lidt for stærkt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mathias_kaki_joergensen.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Den charmerende Mathias Käki Jørgensen kan ses hver søndag i TV 2 Charlies krimiserie ”Sommerdahl” i rollen som Benjamin – den yngste politimand på stationen i Helsingør.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mathias_kaki_joergensen_4_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

– Det går godt mellem os, fortæller Käki om forholdet til kæresten Mille Funk, 28, han mødte i forbindelse med ”Vild med dans”. (Foto: Dan Mariegaard)

Selv har Mathias dog ikke altid opført sig helt eksemplarisk: Til spørgsmålet om, hvorvidt han selv har været på kant med loven, svarer han efter lidt betænkningstid:

– Neeej, altså drengestreger måske, siger han med et lille smil til SE og HØR og fortsætter:

– Det kan da godt være, jeg har futtet en lille postkasse af, dengang jeg var lidt yngre sammen med vennerne hjemme i Frederikshavn. Det er jo nok ikke helt lovligt, men det er heller ikke vildere end det.

Så ingen stjålne cykler eller tunede knallerter?

– Ha ha, ej, okay. Det kan da godt være, jeg har haft en knallert, der kunne køre lidt stærkere, end hvad der er tilladt, erkender han.

Godt opdraget

Mathias Käki, som er opvokset i Frederikshavn i Nordjylland, og startede sin karriere i dramaserien ”Norskov”, fortæller, at han som ung godt vidste, at det havde store konsekvenser at fordrive tiden med lidt småkriminalitet.

– Vi er egentlig rigtig godt opdraget i min drengegruppe. Uanset hvad politiet kunne gøre ved os, så vidste vi godt, at det ville blive 10 gange så slemt, når vi kom hjem til vores forældre, siger han og griner.

– Og knallerten blev jeg altså aldrig stoppet på, så det slap jeg for.

Hjælp fra en ven

Rollen som betjent skulle den unge skuespiller forberede sig på. Og i løbet af optagelserne til ”Sommerdahl” har Mathias nydt godt af særligt én i sin vennekreds, som han har kunnet få råd fra.

– Jeg har en kammerat, der har gået på politiskolen, så ham har jeg talt lidt med, hvis der er noget, jeg har været i tvivl om.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mathias_kaki_joergensen_3.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Käki har fået råd af en ven, der har gået på politiskolen. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Og generelt var der nogle tekniske ting, han skulle have styr på til rollen.

– Vi skulle lære, hvordan man gebærder sig på et efterforskningshold, hvordan man holder på en pistol – alt sådan noget, siger Mathias.

Ifølge skuespilleren er Benjamin ham, der skal fungere som seernes ambassadør – nok også fordi han er den yngste på efterforskningsholdet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mathias_kaki_joergensen_2.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Mathias Käki Jørgensen spiller den unge betjent Benjamin i ”Sommerdahl” – her med Peter Gantzler som Svend, André Babikian som Flemming og Lotte Andersen som Hanegaard. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Han er nok den af karaktererne, som ikke rigtig ved så meget. Og man kan godt sige, at det er ham, der bruges til at besvare seernes spørgsmål. Hvis der er noget, man er i tvivl om, ikke kender en bestemt term eller noget, så er det Benjamin, der spørger for os, forklarer han.

null

Sponsoreret indhold