Kendte19. september 2020

Lukket ned på Instagram: Sådan fortsætter Saszeline corona-debat

Influenceren har fundet andre græsgange, når det kommer til at diskutere coronavirus, vacciner og brug af mundbind
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-43328.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Nedlukningen skete i kølvandet af, at den 38-årige influencer de seneste uger har delt utallige opslag og stories, hvor hun ytrer sine holdninger til – og ikke mindst skepticisme mod – coronavirus, coronavaccine og coronarestriktioner.

Men selvom den tidligere S.O.A.P.-sanger ikke længere har en stemme på Instagram, så er det ikke lig med, at hun er stille.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-43328.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Saszeline har været en stor stemme i coronadebatten. Foto: Lars H. Laursen

Politiken skriver, at Saszeline har oprettet en gruppe i chat-appen Telegram. På app'en er brugerne anonyme, ligesom den er krypteret. Den er derfor så godt som uden for myndighedernes kontrol.

Ifølge avisen har 920 fundet vej til Saszelines gruppe, hvor hun deler links, oplysninger og beder om hjælp til at sprede sit budskab.

I en mail til Politiken bekræfter influenceren, at hun har oprettet gruppen på Telegram. Gruppen blev oprettet den 3. september, og hendes Instagram-konto blev lukket ned den 15. september.

- Jeg har en stor følgeskare, som følger mig, fordi jeg tør sige, hvad jeg mener. Jeg mener ikke, censur er en farbar vej i Danmark, da hele vores demokratiske grundlag beror på netop ytringsfrihed. Derfor undersøger min advokat også lige nu, HVORFOR (sic) jeg rent faktisk er blevet lukket ned og censureret, skriver hun til Politiken.

null

Sponsoreret indhold