Louisa smilede altid

Intet bjerg var for stejlt for den frygtløse Louisa Vesterager Jespersen, men den 24-årige dansker, der her er på arbejde som guide i Slovenien, blev overfaldet og dræbt på en vandretur i Marokko.

Intet bjerg var for stejlt for den frygtløse Louisa Vesterager Jespersen, men den 24-årige dansker, der her er på arbejde som guide i Slovenien, blev overfaldet og dræbt på en vandretur i Marokko.

(Foto: Privat)

Livet var fyldt med eventyr for 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, der nød hvert sekund, hun kunne være ude i den vilde natur. Men fortællingen sluttede brat og alt for dramatisk ganske kort før jul under en rejse til Marokko.

Her blev Louisa fundet dræbt sammen med sin norske veninde Maren Ueland i et bjergområde, hvor de to friluftsmennesker var taget på vandretur. Begge de unge kvinder blev fundet med halsen skåret over den 17. december.

Artiklen fortsætter under billedet ...

De lokale myndigheder gik straks i gang med at undersøge gerningsstedet, og kort efter at de to lig blev fundet, blev tre mistænkte mænd anholdt. (Foto: Ritzau Scanpix)

Nyheden nåede Danmark, mens Louisas familie, hendes mor og tre søskende, var samlet foran fjernsynet for at se julekalender. Da det bankede på døren, og politiet stod ude foran, blev alle moderens bange anelser indfriet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Louisa Vesterager Jespersen.

Den rejselystne dansker var selvfølgelig glad for at vise de flotte omgivelser, hun oplevede, når hun tog ud i den store natur, som hun elskede så højt. (Foto: Privat)

Farligt arbejde

– Vi havde ellers frarådet hende at tage derned, fordi det er sådan et kaotisk sted, og man har før hørt om folk, der er blevet slået ihjel dernede, fortæller den sørgende mor, Helle Jespersen, til B.T.

Louisa Jespersens eventyrlyst havde i hendes ganske korte voksenliv bragt hende mange steder rundt i verden. Ingen udfordring var for nervepirrende for den blonde dansker, der blandt andet dyrkede faldskærmsudspring i Sydamerika og i en periode arbejdede som guide i Slovenien for Bovec Sports Center, der tilbyder adrenalinsus i naturen med bjergklatring, river rafting og svævebaner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hele verden blev rejst tynd af den smilende Grindsted-pige. (Foto: Privat)

– Vi er selvfølgelig meget chokerede over at høre om Louisas skæbne. Hun var enormt dygtig til sit arbejde her, fortæller sportscenterets manager, Filip Hrovat.

– Vi arbejder i en branche, hvor der er farer involveret, og jeg har før oplevet at miste en medarbejder i en ulykke. Men at hun er død på en så voldelig måde, det gør ekstra ondt at tænke på, siger Louisas tidligere chef.

Han var utrolig glad for at have Louisa med på holdet, fordi hun var god til at holde humøret oppe hos alle omkring sig.

– Hun var utrolig positiv og altid glad og smilende, lyder de pæne ord.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Louisa Vesterager Jespersen.

Humøret var altid højt, når Louisa var i nærheden, fortæller hendes tidligere chef. (Foto: Privat)

Fundet af turister

Det bestialske dobbeltmord skete i et bjergområde syd for Marrakesh i Marokko. Her var de to veninder, som kendte hinanden fra deres fælles studie i Norge, hvor de var i gang med at læse en bachelor i kultur- og naturvejledning.

Turen til det nordafrikanske land skulle vare en måned, og Louisa og den fire år ældre Maren skulle fejre jul dernede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge.

Louisa var taget på en månedlang tur til det nordafrikanske land sammen med den gode veninde og studiekammerat Maren Ueland, 28. (Foto: Privat)

Så langt nåede veninderne aldrig. En uge før juleaften fandt forbipasserende turister kvindernes blodige lig i det telt, hvor de overnattede, og da en lokal guide mødte de chokerede og grædende turister, blev politiet tilkaldt.

Kort tid efter nåede nyheden til Louisas hjemby Ikast – og til Universitetet i Sørøst-Norge, hvor der blev flaget på halvt for de to livsglade elever, som aldrig vender tilbage til deres studie.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close