Statsminister og venner hacket: Har fået tilsendt drabs-video flere gange

Louisa Vesterager Jespersen blev blot 24 år.

Louisa Vesterager Jespersen blev blot 24 år.

(Foto: Privat)

Der dukker løbende nye og rystende detaljer op fra den bestialske og uforståelige sag, hvor danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i sidste uge blev fundet brutalt myrdet i Marokko.

Nu fortæller den norske statsminister Erna Solberg, at hun flere gange har fået tilsendt videoen, der viser drabet på enten Louisa eller Maren.

- Vi har modtaget videoen flere gange på min Facebook-side. Vi har fjernet den hver gang, og jeg har ikke set den, siger Erna Solberg i et interview med TV 2 i Norge.

Artiklen fortsætter under billedet...

Erna Solberg er blandt de personer, der har fået tilsendt drabsvideoen. Foto: MEGA

- Folk skal stoppe med at sprede videoen. Det her er ikke noget, som skal deles. Det er at hjælpe terroristerne, og man gør samtidig deres arbejde. Det er dem, der vil have det her budskab spredt mest muligt, siger Erna Solberg.

Også flere af Louisas venner har oplevet at få videoen tilsendt af ukendte personer.

Videoen begyndte at florere på internettet onsdag, og herefter begyndte både den danske, norske og marokkanske efterretningstjeneste at undersøge ægtheden af videoen.  

Man mener nu, at videoen er ægte og altså viser drabet på en af de unge piger.

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, 28 var på rejse i Marokko, da de 17. december brutalt blev myrdet.

Det var to franske turister, der gjorde det grufulde fund nær pigernes telt få kilometer fra Toubkal-bjerget i Atlasbjergene.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louisa elskede at rejse og besøgt mange eksotiske steder i sit liv. Foto: Privat

Politiet blev tilkaldt, og det blev fastslået, at begge piger havde fået halsen skåret over.

Nyheden nåede Danmark, mens Louisas familie – hendes mor og tre søskende – var samlet foran fjernsynet for at se julekalender mandag.

- Pludselig er der en fra Norge, som kender Louisa, der skrev til min søn, om vi havde hørt fra Louisa, fordi en dansk og norsk kvinde var blevet dræbt i Marokko, hvor hun var taget ned for at holde jul. Vi sagde nej, og så skrev nordmanden, at det var godt, fordi der stod, at de pårørende var blevet underrettet, har Louisas mor, Helle Jespersen, tidligere fortalt til B.T.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louisa stammede fra Ikast. Foto: Privat

Men da det pludselig bankede på døren, og politiet stod ude foran, blev hendes bange anelser til virkelighed.

Louisa Jespersens eventyrlyst havde i hendes ganske korte voksenliv bragt hende mange steder rundt i verden.

Ingen udfordring var for nervepirrende for den blonde dansker, der blandt andet dyrkede faldskærmsudspring i Sydamerika og i en periode arbejdede som guide i Slovenien for Bovec Sports Center, der tilbyder adrenalinsus i naturen med bjergklatring, river rafting og svævebaner.

Artiklen fortsætter under billedet...

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge.

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge. Foto: Privat

Over for SE og HØR sætter Louisas tidligere chef ord på det chok og den sorg, der har ramt dem alle:

– Vi er selvfølgelig meget chokerede over at høre om Louisas skæbne. Hun var enormt dygtig til sit arbejde her, fortæller sportscenterets manager, Filip Hrovat, til SE og HØR.

Det bestialske dobbeltmord skete i et bjergområde syd for Marrakesh i Marokko.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louisa skulle efter planen have fejret jul i Marokka, men 17. december blev hun og hendes norske veninde på bestialsk vis dræbt. Foto: Privat

Her var de to veninder – som kendte hinanden fra deres fælles studie i Norge, hvor de læste en bachelor i kultur- og naturvejledning – på vandretur.

De var ankommet 9. december, og turen til det nordafrikanske land skulle efter planen vare en måned, og Louisa og den fire år ældre Maren skulle fejre jul dernede.

Så langt nåede veninderne aldrig. En uge før juleaften fandt forbipasserende turister kvindernes blodige lig i det telt, hvor de overnattede, og da en lokal guide mødte de chokerede og grædende turister, blev politiet tilkaldt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge.

Norske Maren Ueland elskede også at rejse. Foto: Privat

Onsdag aften i sidste uge bekræftede Politiets Efterretningstjeneste (PET), at de marokkanske myndigheder efterforsker en mulig forbindelse til den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

PET bekræftede desuden, at der cirkulerer en video på internettet, som angiveligt viser drabet på en af de to dræbte kvinder. Videoen er dog ikke blevet verificeret.

- Der er tale om en usædvanligt bestialsk sag om drab på to helt uskyldige unge kvinder,' skriver PET i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louise arbejdede en overgang som guide i Slovenien for Bovec Sports Center, der tilbyder adrenalinsus i naturen med bjergklatring, river rafting og svævebaner. Foto: Privat

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt torsdag morgen et pressemøde, hvor han gentog, at man efterforsker sagen som terror.

Fire mænd er mistænkt for de to drab. Én blev pågrebet i Marrakesh tirsdag den 18. december. De tre andre er blevet efterlyst med billede.

Tilbage sidder to familier, der er ødelagte af sorg og chok:

- Hun var altid glad og positiv. Alle mennesker kunne med hende, og hun fik det bedste frem i alle. Man skulle bevise det for hende, hvis hun skulle tro på ondskab, siger Louisas knuste mor til B.T.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close