Drømmerejse blev til mareridt: Hvorfor skulle Louisa og Maren dø?

Louisa Vesterager Jespersen blev blot 24 år.

Louisa Vesterager Jespersen blev blot 24 år.

(Foto: Privat)

Livet var fyldt med eventyr for 24-årige Louisa Vesterager Jespersen.

Hun rejste ivrigt Jorden rundt og elskede at være ude i den vilde natur.

Men fortællingen og eventyret sluttede brat og alt for dramatisk ganske kort før jul under en rejse til Marokko.

17. december blev Louisa og hendes norske veninde Maren Ueland myrdet. Det var to franske turister, der gjorde det grufulde fund nær pigernes telt få kilometer fra Toubkal-bjerget i Atlasbjergene.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louisa elskede at rejse og besøgt mange eksotiske steder i sit liv. Foto: Privat

Politiet blev tilkaldt, og det blev fastslået, at begge piger havde fået halsen skåret over.

Nyheden nåede Danmark, mens Louisas familie – hendes mor og tre søskende – var samlet foran fjernsynet for at se julekalender mandag.

- Pludselig er der en fra Norge, som kender Louisa, der skrev til min søn, om vi havde hørt fra Louisa, fordi en dansk og norsk kvinde var blevet dræbt i Marokko, hvor hun var taget ned for at holde jul. Vi sagde nej, og så skrev nordmanden, at det var godt, fordi der stod, at de pårørende var blevet underrettet, har Louisas mor, Helle Jespersen, tidligere fortalt til B.T.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louisa stammede fra Ikast. Foto: Privat

Men da det pludselig bankede på døren, og politiet stod ude foran, blev hendes bange anelser til virkelighed.

Louisa Jespersens eventyrlyst havde i hendes ganske korte voksenliv bragt hende mange steder rundt i verden.

Ingen udfordring var for nervepirrende for den blonde dansker, der blandt andet dyrkede faldskærmsudspring i Sydamerika og i en periode arbejdede som guide i Slovenien for Bovec Sports Center, der tilbyder adrenalinsus i naturen med bjergklatring, river rafting og svævebaner.

Artiklen fortsætter under billedet...

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge.

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge. Foto: Privat

Over for SE og HØR sætter Louisas tidligere chef ord på det chok og den sorg, der har ramt dem alle:

– Vi er selvfølgelig meget chokerede over at høre om Louisas skæbne. Hun var enormt dygtig til sit arbejde her, fortæller sportscenterets manager, Filip Hrovat, til SE og HØR.

Det bestialske dobbeltmord skete i et bjergområde syd for Marrakesh i Marokko.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louisa skulle efter planen have fejret jul i Marokka, men 17. december blev hun og hendes norske veninde på bestialsk vis dræbt. Foto: Privat

Her var de to veninder – som kendte hinanden fra deres fælles studie i Norge, hvor de læste en bachelor i kultur- og naturvejledning – på vandretur.

De var ankommet 9. december, og turen til det nordafrikanske land skulle efter planen vare en måned, og Louisa og den fire år ældre Maren skulle fejre jul dernede.

Så langt nåede veninderne aldrig. En uge før juleaften fandt forbipasserende turister kvindernes blodige lig i det telt, hvor de overnattede, og da en lokal guide mødte de chokerede og grædende turister, blev politiet tilkaldt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Maren Ueland blev blot 28 år. Hun stammede fra  Bryne i Norge.

Norske Maren Ueland elskede også at rejse. Foto: Privat

Onsdag aften bekræftede Politiets Efterretningstjeneste (PET), at de marokkanske myndigheder efterforsker en mulig forbindelse til den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

PET bekræftede desuden, at der cirkulerer en video på internettet, som angiveligt viser drabet på en af de to dræbte kvinder. Videoen er dog ikke blevet verificeret.

- Der er tale om en usædvanligt bestialsk sag om drab på to helt uskyldige unge kvinder,' skriver PET i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Louisa Vesterager Jespersen.

Louise arbejdede en overgang som guide i Slovenien for Bovec Sports Center, der tilbyder adrenalinsus i naturen med bjergklatring, river rafting og svævebaner. Foto: Privat

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt torsdag morgen et pressemøde, hvor han gentog, at man efterforsker sagen som terror.

Fire mænd er mistænkt for de to drab. Én blev pågrebet i Marrakesh tirsdag den 18. december. De tre andre er blevet efterlyst med billede.

Tilbage sidder to familier, der er ødelagte af sorg og chok:

- Hun var altid glad og positiv. Alle mennesker kunne med hende, og hun fik det bedste frem i alle. Man skulle bevise det for hende, hvis hun skulle tro på ondskab, siger Louisas knuste mor til B.T.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close