Landsholdets Freja Cort på læsebænken: Hjem til eksamen

Fynske Freja Cohrt vendte i 2017 hjem til hjemstavnen i Odense efter en årrække i jyske klubber. Her læser hun på universitetet, når ikke hun banker bolden i kassen for Odense Håndbold.

Fynske Freja Cohrt vendte i 2017 hjem til hjemstavnen i Odense efter en årrække i jyske klubber. Her læser hun på universitetet, når ikke hun banker bolden i kassen for Odense Håndbold.

(Foto: Gregers Overvad)

Når mørket falder på, og harpiksen er tørret af hænderne, ligger Karnov derhjemme og venter på landsholdets energiske venstrefløj, Freja Cohrt.

Og nej, Karnov er ikke kæresten – sådan en er der ikke plads til i den 25-årige fynbos travle liv for tiden. For det er den store, danske lovsamling, der ligger klar til Freja, som er godt i gang med jurastudierne på tredje semester på SDU i Odense.

Det er der nemlig plads til, selv om karrieren kører i højeste gear og netop er blevet kvitteret med den første slutrundetur med landsholdet til Japan.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

VM-turneringen betød en tur langt, langt væk hjemmefra – i Japan. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg har ikke noget mål om, at jeg skal ud og være advokat eller dommer eller sådan noget. Jeg er håndboldspiller, og der har jeg mit fokus. Men jeg synes, det er vigtigt at tage en uddannelse. Det kommer bare i anden række indtil videre, siger Freja, som jonglerer med det hårde studie ved siden af de udmattende træninger og kampe.

– Jeg ved ikke, om jeg er en bogorm. Det er jo ikke, fordi jeg elsker at læse kapitler på 150 sider, men jeg kan godt lide at blive oplyst. Det giver en god ro og afslapning at læse, og jeg har alligevel snart set alle serier og film på Netflix, fortæller håndboldjuristen.

Bar røv til betjent

I ny og næ bliver bøger dog skiftet ud med lidt mere festlige indslag. En enkelt gang er fløjen dømt "overtrådt" af ordensmagten.

Det skete til en såkaldt bødekassefest i Randers, hvor hun spillede som 17-årig. Her blev der sat punktum for den våde aften ved at smide bukserne og vise en betjent røven.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Under sin første landsholdsslutrunde kunne Freja glæde sig over at have masser af holdkammerater fra klubben i Odense med sig – blandt andre Mie Højlund, 22.

Under sin første landsholdsslutrunde kunne Freja glæde sig over at have masser af holdkammerater fra klubben i Odense med sig – blandt andre Mie Højlund, 22. (Foto: Gregers Overvad)

Heldigvis var herren i uniform kæreste med Cohrts daværende holdkammerat Gitte Andersen, så Freja slap uden om en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

– Det er mange år siden, men jeg tror bare, at vi havde det sjovt med at drille Gittes mand. Det var bare for sjov. Jeg mooner ellers ikke på gaden – det er vist også eneste gang, at det er sket, siger Freja Cohrt, der også er faldet lidt mere til ro med alderen.

– Det er blevet mere seriøst. Vi har stadig bødekassefester, hvor vi da drikker lidt alkohol, men det er ikke noget, der sker i løbet af sæsonen. Og jeg får det sindssygt dårligt bagefter. Jeg havde lettere ved det, da jeg var lidt yngre, erkender hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kontrakten med Odense Håndbold holder nogle år endnu, men på kærlighedsfronten er Freja Cohrt stadig fri på markedet. (Foto: Gregers Overvad)

Allerede 2. januar venter næste eksamen på studiet, så et par bøger kom med i bagagen til VM i Japan.

Næste gang de danske kvinder spiller slutrunde, bliver det lidt mere hjemligt. I 2020 er det nemlig Danmark og Norge, der er værter for EM, og alle de danske gruppekampe skal spilles i Herning.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close