Læger har dødsdømt Charlie – nu vil Paven og Trump redde ham

Britiske speciallæger og den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er ikke i tvivl:

Lille Charlie Gard – en 10 måneder gammel dreng – har så stor en hjerneskade, at der ikke venter ham et værdigt og meningsfuldt liv.

I stedet mener både lægerne og EU-domstolen, at der bør slukkes for den respirator, der lige nu trækker vejret for Charlie og dermed holder ham i live – også selv om hans forældre ikke har eller vil give deres samtykke til det.

Men håbet er måske ikke ude for det britiske forældrepar Connie Yates og Chris Gard. For både Pave Francis og den amerikanske præsident Donald Trump har tilbudt at tage imod den britiske dreng, så han kan modtage specialbehandling på et deres hospitaler.

Det skriver det britiske medie Mirror.

En kilde i Vatikanet fortæller til det britiske medie, at man er klar til at give lille Charlie statsborgerskab, så han blive overflyttet til staten i den italienske hovedstad.

Også den amerikanske præsident, Donald Trump, har tidligere udtalt, at han er klar på at hjælpe den lille britiske familie – og at der står et unavngivet amerikansk hospital klar til at give den lille dreng specialbehandling.

Lille Charlie er født med en sjælden mitokondrie-sygdom, som giver både hjerneskader og muskelsvind. Her ses han sammen med sine forældre. Foto: Facebook

Lille Charlie er født med en sjælden mitokondrie-sygdom, som giver både hjerneskader og muskelsvind.

Siden han kom til verden sidste år, har hans forældre kæmpet med næb og klør for at holde ham i live trods lægernes dødsdom.

Allerede tidligere på året fastslog en domstol i London, at lægerne på Great Ormond Street Hospital må slukke for Charlies respirator – også selv om forældreparret ikke har givet deres samtykke til det.

Forældreparret valgte efterfølgende at tage sagen videre til en højere instans, men også her har domstolen givet lille Charlie en dødsdom.

I slutningen af juni fik Connie Yates og Chris Gard således besked om, at den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist deres ansøgning, og at afgørelsen er ’endelig’.

EU-domstolen skrev i en udtalelse, at man tilslutter sig de britiske domstoles afgørelse – og at man altså også mener, at det bedste for Charlie vil være at sove ind i fred.

Forældreparret har sideløbende samlet penge ind, så deres lille dreng kunne få en alternativ behandling i USA. De har via indsamlingssiden GoFundMe indsamlet, hvad der svarer til næsten 11 millioner danske kroner.

Men retten har dog afvist forældrenes ønske om at få Charlie bragt til behandling i USA. Retten har begrundet den beslutning med, at behandlingen var ”for eksperimenterende”.

Sagen har vakt en del debat, for hvem bestemmer i sidste ende, om et lille barn skal dø? Deltag i debatten herunder.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close