Forældres sorg: Lægerne vil slukke for søns respirator – mod deres vilje

Foto: Facebook/Charlie Gard

Historien om en lille britisk dreng ved navn Charlie Gard har den seneste tid fået debatten til at rase i hele England.

Den lille dreng, der i dag er 10 måneder gammel, har en uoprettelig hjerneskade, og den lille fyr vil ifølge de britiske speciallæger have en så dårlig livskvalitet, at det ifølge dem er bedst at stoppe behandlingen og i stedet slukke for den respirator, der trækker vejret for ham.

Men det er hans forældre, Connie Yates og Chris Gard, slet ikke enige i. 

Siden lille Charlie kom til verden sidste år, har hans forældre kæmpet med næb og klør for at holde ham i live trods lægernes dødsdom.

Allerede tidligere på året fastslog en domstol i London, at lægerne på Great Ormond Street Hospital må slukke for Charlies respirator – også selv om forældreparret ikke har givet deres samtykke til det.

Forældreparret valgte efterfølgende at tage sagen videre til en højere instans, men også her har domstolen givet lille Charlie en dødsdom.

Tirsdag fik Connie Yates og Chris Gard således besked om, at den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist deres ansøgning, og at afgørelsen er ’endelig’.

Det skriver det britiske medie The Independent.

Lille Charlie er født med en sjælden mitokondrie-sygdom, som giver både hjerneskader og muskelsvind. Her ses han sammen med sine forældre. Foto: Facebook

EU-domstolen skriver i en udtalelse, at man tilslutter sig de britiske domstoles afgørelse – og at man altså også mener, at det bedste for Charlie vil være at sove ind i fred.

Lille Charlie er født med en sjælden mitokondrie-sygdom, som giver både hjerneskader og muskelsvind. 

Forældreparret har sideløbende samlet penge ind, så deres lille dreng kunne få en alternativ behandling i USA. De har via indsamlingssiden GoFundMe indsamlet, hvad der svarer til næsten 11 millioner danske kroner.

Men retten har dog afvist forældrenes ønske om at få Charlie bragt til behandling i USA. Retten har begrundet den beslutning med, at behandlingen var ”for eksperimenterende”.

Connie Yates har tidligere fortalt, at de mange penge vil blive doneret til forskning, hvis forældreparret fik afvist deres ønske om at få Charlie bragt til behandling i USA. Nu lader det til, at alt håb er ude for forældreparret.

Sagen har vakt en del debat, for hvem bestemmer i sidste ende, om et lille barn skal dø? Deltag i debatten herunder.

Du kan følge Charlie Gard og hans familie på Facebook og GoFundMe.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close