Charlie Gards forældre opgiver kampen: Lader deres søn dø

(Foto: Privat)

Et britisk forældrepar har kæmpet med næb og klør for at redde deres 11 måneder gamle søn – til trods for, at både speciallæger og domstole har fastslået, at den lille dreng er for hjerneskadet til at redde.

Nu har de britiske forældre Connie Yates og Chris Gard dog selv opgivet kampen.

Mandag udsendte de således en pressemeddelelse, hvori de bekendtgjorde, at de stopper den juridiske kamp, de har kæmpet mod de britiske myndigheder og domstole. Dermed vil de nu lade ”naturen gå sin gang”, og deres lille dreng Charlie vil efter alt at dømme snart sove ind.

Det skriver forældreparret på deres Facebook-side.

- De sidste 11 snart 12 måneder har været de bedste, de værste og de mest livsomvæltende måneder i vores liv, men Charlie er Charlie, og vi ville ikke bytte ham ud for noget. Alle vores kræfter har været for ham. Det her er én af de sværeste ting vi nogensinde vil sige, og vi står over for at gøre det sværeste, vi nogensinde har gjort, nemlig at slippe vores smukke lille Charlie, skriver forældrene på Facebook og tilføjer, at den seneste MRI-scanning af deres lille søn var dyster.

- Som Charlies hengivne og kærlige forældre har vi besluttet, at det ikke længere er det bedste for Charlie at fortsætte behandlingen, og vi vil nu slippe Charlie og lade ham komme hjem til englene, skriver forældreparret videre.

Lille Charlie er født med en sjælden mitokondrie-sygdom, som giver både hjerneskader og muskelsvind. Foto: Privat

Connie Yates og Chris Gard har den seneste tid kæmpet at få grønt lys til at tage deres 11 måneder gamle søn Charlie til USA, for at sønnen – der er født med en sjælden sygdom – kunne modtage specialbehandling.

Men både britiske speciallæger og den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist forældrenes sag og kaldt behandlingen i USA ”for eksperimenterende”, og at behandlingen blot ”ville forlænge drengens lidelser”.

I stedet anbefalede det juridiske system i Storbritannien samt Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, at den lille dreng fik lov til at dø med værdighed.

Sagen har den seneste tid trukket overskrifter i hele verden, da både den amerikanske præsident, Donald Trump, og pave Frans har støttet Charlies forældre.

Connie Yates og Chris Gard med deres lille søn. Foto: Privat

Lille Charlie er født med en sjælden mitokondrie-sygdom, som giver både hjerneskader og muskelsvind.

Siden han kom til verden sidste år, har hans forældre kæmpet med næb og klør for at holde ham i live trods lægernes dødsdom.

Allerede tidligere på året fastslog en domstol i London, at lægerne på Great Ormond Street Hospital må slukke for Charlies respirator – også selv om forældreparret ikke har givet deres samtykke til det.

Forældreparret valgte efterfølgende at tage sagen videre til en højere instans, men også her valgte domstolen at afvise forældrenes appel.

I slutningen af juni fik Connie Yates og Chris Gard således besked om, at den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afviste deres ansøgning, og at afgørelsen var ’endelig’.

EU-domstolen skrev i en udtalelse, at man tilsluttede sig de britiske domstoles afgørelse – og at man altså også mente, at det bedste for Charlie ville være at sove ind i fred.

Og nu lader alt altså til at være forbi. Charlie vil formentlig sove ind inden længe. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close