Kendte2. juni 2022

Klumme startede vanviddet: Her er hele historien om Johnny Depp og Amber Heard

Onsdag blev der endegyldigt sat punktum i det stormombruste forhold mellem det tidligere ægtepar
Retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard er endelig afsluttet.
Retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard er endelig afsluttet.
 Foto: Steve Helber/Ritzau Scanpix

- Når jeg var sammen med Johnny, følte jeg mig som den bedste og smukkeste kvinde i verden. Jeg følte mig som en million dollars.

Sådan har Amber Heard tidligere beskrevet den første tid i forholdet med filmstjernen Johnny Depp.

Det er vist sikkert at sige, at hun ikke sidder tilbage med den følelse nu.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at kærlighedshistorien mellem de to endte med et brag af den anden verden med beskyldninger om vold, misbrug og psykisk terror fra begge parter.

Og onsdag blev der så sat punktum i sagen, da Amber Heard tabte stort og blev dømt til at betale millioner af dollars i erstatning til sin kendte eksmand.

Det var en efterhånden famøs klumme i Washington Post, hvori Amber Heard beskrev sig selv som et offer for vold og misbrug, der startede det hele.

Amber Heard nævner som bekendt ikke Johnny Depps navn i klummen, men hvorfor er det så lige, at en jury alligevel har fundet frem til, at hun har krænket hans ære?

Det kigger vi på i denne artikel.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amber Heard og Johnny Depp, mens alt stadig var fryd og gammen.
Amber Heard og Johnny Depp, mens alt stadig var fryd og gammen.
 Foto: MEGA

Klummen hedder: "I spoke up against sexual violence — and faced our culture’s wrath. That has to change" og udkom i 2018 - to år efter deres skilsmisse.

En skilsmisse, hvor Amber Heard samtidig anmodede om polititilhold mod Johnny Depp og ved samme stund kunne fremvise et blåt mærke på sin kind til fremmødte paparazzifotografer.

I klummen påstår Amber Heard, at hun er "en offentlig figur, der repræsenterer hustruvold" og at hun er blevet "sortlistet" i Hollywood som følge af at stå frem.

- Jeg har oplevet på egen krop, hvordan institutioner beskytter mænd, der er beskyldt for vold, står der i klummen.

Johnny Depps advokater har hele sagen i gennem påstået, at Amber Heard tydeligt refererer til "Pirates of the Caribbean"-stjernen i klummen, og det gav en jury dem altså onsdag ret i.

Og det på trods af, at Amber Heard gentagne gange under retssagen har påstået, at hendes skriv slet ikke handler om Johnny Depp.

- Den handler ikke om ham. Den eneste, der tænkte, den handlede om ham, var Johnny selv, sagde hun for eksempel under et af retsmøderne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amber Heard kort efter juryens afgørelse.
Amber Heard kort efter juryens afgørelse.
 Foto: MEGA

Ifølge New York Post er der dog flere gode årsager til, at juryen ikke troede på hende.

Det amerikanske medie har talt med en tidligere dommer og nuværende forsvarsadvokat ved navn Halim Dhanidina, som blandt andet siger, at Amber Heard simpelthen ikke var troværdig nok i juryens øjne.

- Sagen ville uundgåeligt blive afgjort på hendes troværdighed frem for på et nuanceret retsgrundlag, og hun formåede bare ikke at gå gennem sagen med sin troværdighed intakt, lyder det fra dommeren, som fortsætter:

- Det faktum, at hun gik ud af vidnestolen som taber og uden nogen form for troværdighed tilbage, var det afgørende øjeblik i den retssag i mine øjne. Juryen har i sidste ende følt, at hun har løjet med vilje for at få ram på Johnny Depp.

Den samme vurdering har Mitra Ahouraian, som er advokat og hovedsageligt arbejder med sager i underholdningsbranchen.

- Mange af Amber Heards følelsesladede udtryk virkede ikke til at stemme overens med hendes forklaringer, siger han og fortsætter:

Hun blev meget passioneret på underlige tidspunkter og forsøgte at skabe en forbindelse med juryen på en akavet måde ved at tale direkte til dem og stirre på dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amber Heard i vidnestolen under et af retsmøderne i sagen.
Amber Heard i vidnestolen under et af retsmøderne i sagen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Ifølge Mitra Ahouraian var Johnny Depps advokater eminente til at sætte fokus på de øjeblikke, hvor Amber Heard blev fanget i at skifte forklaringer eller direkte lyve i vidnestolen.

Det er da bestemt heller ikke småting, Amber Heard har påstået i retten.

Skuespillerinden har blandt andet beskyldt Johnny Depp for at have penetreret hende med en vodkaflaske under et skænderi, men hun blev udfordret på påstanden, fordi hun ikke havde nogen former for beviser for overgrebet.

Amber Heard har også beskyldt Johnny Depp for flere gange at have tævet hende til blods med sine knytnæver.

Men her har hans advokater fremvist billeder, som er taget af Amber Heard i dagene efter de påståede overfald, og hvor hun ikke har så meget som et eneste synligt mærke.

Noget af det mest opsigtsvækkende ved sagen er alt det beskidte vasketøj, der er blevet luftet.

Amber Heard havde således utallige lydoptagelser, videoklip og billeder fra skænderier mellem hende og Johnny Depp, men hun havde overraskende ikke rigtig beviser på de skader, som Johnny Depp skal have påført hende.

Og de få billeder hun havde, blev udfordret af eksperter, som enten kaldte billederne for manipulerede eller forklarede dem ved at beskylde Amber Heard for at have lavet mærkerne med make-up.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nogle af de skader, som Amber Heard har fremvist i retten.
Nogle af de skader, som Amber Heard har fremvist i retten.
 Foto: MEGA

Amber Heard har hele sagen i gennem holdt fast i, at hun er offeret, og hun var da også tydeligt utilfreds efter dommen:

- Mit hjerte er knust over, at det bjerg af beviser, vi havde fremlagt, ikke var nok til at stå op i mod min eksmands uforholdsmæssige magt og indflydelse, sagde hun efterfølgende og kaldte afgørelsen for "et tilbageslag for kvinder".

Ikke desto mindre var juryen altså ikke i tvivl.

De i alt syv jurymedlemmer var alle enige om, at Amber Heard har udsat Johnny Depp for æreskrænkelser med sin klumme.

Hun blev derfor idømt intet mindre end 15 millioner dollars i erstatning til sin eksmand.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hvis Johnny Depp er en glad mand i dag, er det forståeligt.
Hvis Johnny Depp er en glad mand i dag, er det forståeligt.
 Foto: MEGA

De ti af millionerne skal Amber Heard betale i erstatning for de konsekvenser, som æreskrænkelserne har haft på Johnny Depp og hans karriere, mens de sidste fem millioner skal betales som straf for at have løjet.

Amber Heard kan dog glæde sig over, at de fem millioner vil blive skåret ned til blot 350.000 kroner grundet lovgivning i staten Virginia, hvor retssagen blev afholdt.

Derudover fik hun selv tilkendt to millioner i erstatning fra Johnny Depp, hvilket vil sige, at det samlede beløb, hun nu skylder ham, ender på 8,35 millioner dollars (58 millioner kroner).

Og Johnny Depp? Ja, han virker yderst glad for nu at have rettens ord på, at han ikke er en hustrumishandler.

- Jeg har fået mit liv tilbage, proklamerede han i hvert fald efterfølgende.

Sponsoreret indhold