Klaus Pagh fanget i eget hjem: Jeg overlever ikke corona

84-årige Klaus Pagh er sikker på, at han ikke ville overleve at blive smittet med corona, så han går ikke uden for sin dør.

84-årige Klaus Pagh er sikker på, at han ikke ville overleve at blive smittet med corona, så han går ikke uden for sin dør.

(Foto: Mikael Rieck)

I den eksklusive Tuborg Havnepark nord for København sidder 84-årige Klaus Pagh i sin lejlighed og keder sig.

Her har han trillet tommelfingre, siden pandemien krydsede ind i Danmark, for med sin alder in mente tager skuespilleren ingen chancer, fortæller han SE og HØR over telefonen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er her i Tuborg Havn, at Klaus Pagh er fanget i sit eget hjem, da han ikke tør gå ud. (Foto: Mikael Rieck)

– Det er så kedeligt, som det kan være. Jeg sidder hjemme og får ikke besøg. Jeg må bare vente, til de finder en vaccine. Jeg er nervøs for, at det er slut, hvis jeg får corona, for jeg er 84 år gammel. Det er ikke, fordi der er skønne udsigter for fremtiden, sukker den tidligere levemand.

Skavankerne har da også stået i kø de senere år med både en kræftdiagnose, blodprop i hjertet, betændelse i bugspytkirtlen og en fjernet galdeblære.

Og så er der sukkersygen, som gør det umuligt for den tidligere teaterkonge at afskære sig selv 100 procent for omverdenen.

– Der kommer en dame hver dag og giver mig en indsprøjtning. Nu er de så begyndt at tage visir på, så nu er jeg ikke så bange for dem mere, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jeg ser ikke godt, men jeg dufter godt, lyder det fra Pagh, som ofte bruger en kikkert, når han ser tv. (Foto: Mikael Rieck)

Drømmer om fortiden

Ventetiden får Klaus Pagh til at gå med at se gamle fodboldkampe, og i det hele taget er han optaget af dengang, hvor det hele var lidt nemmere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den tidligere teaterdirektør drømmer sig tilbage til de gode gamle dage, som her i 1973, hvor han blev gift med Sonja Oppenhagen, 71, og Dirch Passer stjal et kys. (Foto: Børge Walther)

– Jeg tænker på alle mine forestillinger i gamle dage. Jeg satte verdensrekord og lavede 35 forestillinger på 10 år, og de var alle næsten udsolgt.

Det er dejligt, at man har opnået noget her i livet. Jeg har haft et fantastisk liv, mindes den gamle direktør for ABC Teatret, Aveny Teatret og for Tivoli Revyen, hvor han satte farcer op med Dirch Passer, Jørgen Ryg og Preben Kaas i hovedrollerne.

Heldigvis har Klaus Paghs lejlighed en terrasse, så lidt frisk luft bliver det til, når solen skinner. Helt ud kommer han dog ikke, før lægerne har fået et gennembrud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Klaus Pagh bliver vartet op af sin kone, Nancy Pagh, 40, i privaten, mens han venter på en vaccine for corona. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg glæder mig til at komme ud, hvis der kommer en vaccine. Men der er sikkert lange udsigter. Nu har jeg heldigvis en skøn lejlighed og en dejlig kone, der forkæler mig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close