Kendte14. november 2016

Kendt på at dræbe

Historien er fyldt med eksempler på folk, der har opnået berømmelse efter at have begået mord
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/issei_sagawa.jpg
 Foto: All Over Press

Forbrydelse skal ikke kunne betale sig. Men for enkelte afsporede individers vedkommende har deres bestialske handlinger kastet berømmelse af sig i en sådan grad, at de har kunnet udnytte det efterfølgende. Her er tre mordere, der har kunnet bruge deres ugerninger på cv’et.

Issei Sagawa: Kanibal, forfatter, madanmelder og skuespiller

https://imgix.seoghoer.dk/issei_sagawa_2.jpg
 Foto: All Over Press

I 1981 var japanske Issei Sagawa udvekslingsstudent i Frankrig. Den 11. juni inviterede den dengang 32-årige Sagawa sin hollandske medstuderende Renée Hartevelt på middag – under påskud af at have problemer med et stykke tysk poesi, hun skulle hjælpe ham med. Da hun satte sig til at læse digtet, hentede han dog i stedet for den lovede middag en riffel og skød hende i nakken på klos hold.

Efter at have dyrket sex med liget gik han i gang med at spise hende. Han måtte opgive at bide stykker direkte af hendes balder og købte en slagtekniv, som han over de næste to dage skar adskillige stykker af hende ud med, inden han forsøgte at skjule liget i en sø. Han forklarede politiet, at han syntes, hun var så smuk, og da han selv var lille, grim og svag, håbede på at kunne ”optage hendes energi” ved at spise hende.

Familien fik ham løsladt.

Sagawa sad i kort tid i fængsel i Frankrig, men blev med hjælp fra rige og indflydelsesrige familiemedlemmer udleveret til Japan, hvor retssystemet – på mystisk vis – ikke kunne få dokumenteret anklagen nok til, at de kunne sætte ham fast.

Derfor har han siden 1986 været en fri mand. Han har brugt de sidste 28 år på at skrive bøger, medvirke i TV-programmer som kommentator og været skuespiller i en enkelt film, hvor han – meget passende – spillede sadistisk sexforbryder. Og så har han i en årrække været madanmelder for et japansk magasin. Så kan man selv vurdere, om man vil stole på kulinariske råd fra en mand, der beskriver smagen af menneskekød som ”meget tæt på rå tun”.

Varg Vikernes: Morder, forfatter og musiker

https://imgix.seoghoer.dk/varg_vikernes.jpg
 Foto: All Over Press

I 1992 var nordmanden Varg Vikernes mest kendt for at brænde kirker ned og lave obskur satanisk musik som et enmandsprojekt. Året efter var han med på en plade med et af black metal-genrens helt store navne, Mayhem. Men noget i samarbejdet gik galt, og Varg Vikernes endte med at dolke Mayhems guitarist Øystein Aarseth til døde.

I 1994 blev han idømt 21 års fængsel for mordet. Han blev dog løsladt efter 15 år og bor i dag i Frankrig med kone og børn.

Dommen har dog ikke ligefrem skadet karrieren for nordmanden, der siden mordet har optaget otte album (flere af dem i fængslet) og skrevet en serie bøger, der tager udgangspunkt i hedenske traditioner, nordisk mytologi og den hvide mands overlegenhed. Han brænder ikke længere selv kirker af, men har – angiveligt – været inspiration for andre antikristne gruppers ildspåsættelsesprojekter igennem årene.

Charles Manson: Massemorder og sangskriver

https://imgix.seoghoer.dk/charles_manson_3.jpg
 Foto: All Over Press

Charles Manson er en af historiens mest berygtede mordere. I slutningen af 60’erne havde han sin egen kult i ørkenen i Californien. The Manson Family myrdede adskillige personer i forsøget på at starte en afart af verdens undergang, som Manson havde døbt ”Helter Skelter” efter en sang af The Beatles, som han var besat af.

Selv om Manson den dag i dag hårdnakket påstår, at han ikke selv deltog i drabene, afsoner han en livstidsdom. Det er nemlig heller ikke i orden at manipulere andre til at myrde for en.

Den årelange retssag mod ham i 70’erne var dog med til at gøre ham så berømt, at han senere har kunnet få afløb for sin hobby som musiker og sangskriver.

Allerede under retssagen blev der udgivet et helt album med hans musik. Det solgte dog kun 300 eksemplarer, men siden har flere bands – inklusive Guns N’ Roses og Marilyn Manson – indspillet massemorderens sange eller dele af dem. De er lagt ud til fri afbenyttelse.

Sponsoreret indhold