Kendte2. januar 2021

Katrine Greis-Rosenthal i en travl tid: Jeg er julemor

“Sygeplejeskolen”-skuespilleren prøver at balancere sine karriereambitioner og at være en god mor og hustru
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Julefreden har sænket sig.

Efter en travl tid med mange optagelser har 35-årige Katrine Greis-Rosenthal nemlig tid til at puste ud og være en nærværende mor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/katrine_greis-rosenthal_5.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

Katrine Greis-Rosenthal er god til at mærke efter og finde løsninger, når stressen presser sig på.
– Jeg tror, jeg er god til at se advarselssignalerne og sige, at nu har jeg haft en periode, hvor jeg har været i produktion i tre måneder, og så skal jeg have en pause. (Foto: Søren Jul Lamberth)

– Jeg har fri hele december, og jeg glæder mig helt vildt. Det er så hyggeligt. Så jeg skal være totalt julemor, siger Katrine Greis-Rosenthal og smiler, da SE og HØR møder hende til en snak om “Sygeplejeskolen”.

Tredje sæson er netop slut, og fjerde sæson er allerede optaget og klar til at blive vist. Katrine er en efterspurgt skuespiller, derfor har hun ofte travlt og kan have lange perioder, hvor hun er meget væk hjemmefra.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/katrine_greis-rosenthal_1.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Katrine har selv indflydelse på udviklingen af sin karakter, Nina Neergaard.
– Jeg holder virkelig meget af Nina. Hun er en interessant person, som man har tillid til. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Derfor synes jeg, det er fantastisk, at jeg kan give mine børn, at jeg har fri en hel måned, så de kan bare sige til, hvornår de vil hentes, siger den sympatiske skuespiller.

Delt i to

Hun bor med sin mand og kollega, Martin Greis, i hus i Taarbæk sammen med parrets børn, Ester Liv på otte, August Levy på fire og Martins datter, Emma-Mai, på 11 år.

Familien betyder alt for Katrine, men det er også vigtigt for hende at udfolde sig som skuespiller. Derfor må de indimellem finde sig i, at hun prioriterer det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/katrine_greis-rosenthal_2_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Katrine er glad for, at hun efterhånden har store børn. Her er hun i cirkus med Martin, Ester Liv og August Levy.
– Nu forstår børnene, at man er væk i en periode, og at der bagefter måske er to måneder, hvor man kan holde fri. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg kan ikke være en god mor, når jeg har en stor hovedrolle i en film. Hvis jeg prøver på at gøre det godt alle steder samtidig, så bliver alle tingene halvdårlige, erkender Katrine Greis-Rosenthal.

Derfor er parret gode til at finde løsninger, når hverdagen bliver for presset.

– Sidste år optog jeg meget i Sverige, og så hyrede vi en barnepige til at være mig. Hun vaskede tøj, hentede børn, lavede mad og så videre. Det er ting, som vi plejer at deles om derhjemme, men som Martin ikke kan klare alene, hvis han også skulle være en god far, forklarer Katrine.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/katrine_greis-rosenthal_4.jpg
 (Foto: Søren Jul Lamberth)

“Sygeplejeskolen” vender tilbage med en fjerde sæson.
– Det er verdens største fornøjelse som skuespiller at komme tilbage til noget, som man holder så meget af. Det er ligesom at tage nogle gode gamle hjemmestrikkede sokker på, siger Katrine.
Her er hun med kollegaerne Jon Lange og Jens Jørn Spottag. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Det samme gør de, hvis det er Martin, der er af sted på optagelser i udlandet.

– Vi er gode til at deale med vores ret så komplicerede arbejdsliv og planlægge og mærke efter. Vi tager fløjlshandskerne af og råber op og giver plads, når der er brug for det, siger hun.

Vil blive gamle sammen

Hun er klar over, at det er svært at kombinere to karrierer som skuespiller med skiftende arbejdstider og arbejdssteder. Og hun vil for alt i verden undgå en skilsmisse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/katrine_greis-rosenthal_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Martin Greis, 40, og Katrine Greis-Rosenthal er begge eftertragtede skuespillere, men de gør deres bedste for at pleje kærlighed, karriere og børn. (Foto: Thomas Laursen)

– Vores mål er, at vi gerne vil blive gamle sammen, så derfor er det fandme vigtigt, at vi gør ting sammen som kærester og holder fri fra hverdagen.

Vi er gode til at tage en tur til Paris eller i sommerhus. Jeg synes, der skal være lidt af det hele, for det bliver for surt ellers, vurderer Katrine Greis-Rosenthal.

Du kan atter nyde Katrine, når der er premiere på filmen “Smagen af sult” til februar, hvor hun spiller over for Nikolaj Coster-Waldau.

Sponsoreret indhold