Krimi9. december 2020

Norges regering: Knuser jule-drømmen

Der går lang tid, før alting er normalt igen. Altså bliver julen også meget anderledes i år, lyder det på et pressemøde i Norge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201209-130649-7-1920x1280we.jpg
 Foto: Berit Roald/NTB/Ritzau Scanpix

- Nyheden om at en vaccine er på vej har sikkert fået mange til at drømme om en juleferie af den gode, gamel slags. Jeg er desværre nødt til at knuse den drøm.

Sådan lyder fra Norges sundhedsminister, Bent Høie, på et pressemøde onsdag.

Så selvom flere måske fik julelys i øjnene af synes at de første brittere, der tirsdag fik en vaccine mod coronavirussen, så går der lang tid, før Norge er tilbage til normalen, lyder det fra ministeren.

Julen kommer kun nærmere og nærmere, og på onsdagens pressemøde blev det gjort klart over for normændene, at de stadig skal holde afstand og endda holde sig hjemme til jul, hvis de føler sig syge.

- Vi må følge rådene og reglerne, som skal stoppe smitten, hvad enten vi fejrer det indenlands eller udenlands, siger sundhedsministeren.

Bor man i udlandet og ønsker at komme retur til Norge til jul, så skal man i karantæne, eksempelvis på et karantænehotel, inden man kan komme hjem i familiens skød.

Det samme gælder, hvis man rejser ud af Norge for at fejre jul - så skal man også tjekke ind på karantænehotellet eller lignende, når man vender hjem fra juleferie.

- Sådan kan vi undgå en ny bølge i starten af det nye år, siger sundhedsministeren.

Det norske sundhedsminister håber på, at Norge kan gå i gang med at vaccinere mod coronavirus kort efter nytår, og at mange nordmænd vil være vaccinerede omkring påske.

Der er derfor også en vis portion håb på pressemødet. Den norske sundhedsminister spår, at livet er nogenlunde normalt igen til sommer.

I Norge er der registeret 460 nye coronasmittede det seneste døgn.

Sponsoreret indhold