Kendte27. oktober 2022

Kanyes storhedstid er forbi: Pengene fosser ud

Nedturen for rapper Kanye West fortsætter for fuld fart. Med tabet af adskillige samarbejdsaftaler mister han også sin plads på milliardærlisten
Den amerikanske rapper Kanye West er ikke længere en del af den prestigefyldte milliardærliste.
Den amerikanske rapper Kanye West er ikke længere en del af den prestigefyldte milliardærliste.
 Foto: Kanyes storhedstid er forbi: Pengene fosser ud

Tingene har unægteligt set bedre ud for Kanye West.

Den 46-årige rapper påstod ellers hårdnakket, at han kunne sige lige, hvad han havde lyst til, uden at samarbejdspartneren Adidas kunne gøre noget ved det.

- Jeg kan sige antisemitisk lort, og Adidas kan ikke droppe mig, lød det fra musikeren under et besøg i podcasten "Drink Champs".

Kanye, der også går under navnet Ye, har siden 2013 haft en særdeles lukrativ aftale med sko- og tøjbrandet og står bag det populære Yeezy-sneakers. En sko, som enhver med kærlighed til sneaks har haft et godt øje til.

Og selvom Kanye har sikret Adidas mange penge i salget af Yeezy-produkter, så kunne virksomheden for få dage siden meddele, at de havde droppet deres samarbejde med Kanye.

Det betyder, at "Donda"-rapperen nu må vinke farvel til mange, mange penge.

Når Kanye nu vinker farvel til sin Adidas-aftale, vinker han samtidig også farvel til sin plads på Forbes milliardærliste.

Kanye står derfor tilbage med en værdi på 400 mio. dollars, som ifølge Forbes kommer fra de ejendomme, hans musikalske bagkatalog, og de fem procent, han ejer, i ekskonen Kim Kardashians Skims-virksomhed.

Kanye Wests antisemitiske sludder

Ye, som vi kender som rapperen Kanye West, har delt skræmmende hadtale om det jødiske folk og blandt andet truet med at "gå death con på jødiske mennesker".

Derudover har han i Paris holdt et show med T-shirts med teksten "White lives matter". Det har skabt stor kritik og fået rapperen til at lange ud efter både moderedaktører og venner.

Siden har mærker som Balenciaga og senest Adidas droppet samarbejdet med multikunstneren, ligesom folkene bag musikeren og designerens egen dokumentar har forladt produktionen.

Onsdag dukkede Kanye uanmeldt op ved Sketchers' hovedkontor i Californien. Muligvis i håb om at lave en ny skoaftale med en anden virksomhed.

Sketchers kunne dog senere på eftermiddagen i en pressemeddelelse afsløre, at rapperen var blevet afvist ved døren.

Også det store modehus Balenciaga har droppet deres samarbejde med den udskældte rapper.

Tidligere på måneden kom det frem, at Kanye havde købt det kontroversielle medie Parler.

Et medie, der ofte er associeret med konservative, Donald Trump-vælgere, konspirationsteoretikere og højreekstremister.

Sponsoreret indhold