Kendte22. oktober 2022

Kanye West droppet af modegigant

Designerbrandet Balenciaga har sløjfet samarbejdet med den udskældte rapper Ye. Dog uden at uddybe årsagen bag.
Kanye West har ingen fremtidige projekter i samarbejde med Balenciaga og designeren Demna Gvasalia
Kanye West har ingen fremtidige projekter i samarbejde med Balenciaga og designeren Demna Gvasalia
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er slut med pudsige påfund som eksempelvis en designersmart mundbeskytter med den enorme modegigant Balenciagas navn påskrevet.

I hvert fald for den 45-årige rapstjerne med præsidentdrømme – Kanye West, som sidste år skiftede navn til blot ”Ye”.

Modehuset har nemlig droppet samarbejdet med West.

Det oplyser de ifølge TMZ i en pressemeddelelse.

I kølvandet på kontroverser

”Balenciaga har ikke længere noget forhold til eller nogen fremtidige projekter planlagt med denne kunstner,” skriver de.

Dog findes der ikke umiddelbart nogen yderligere forklaring på, hvorfor samarbejdet mellem musikeren – der i øvrigt selv har erhvervet sig som tøjdesigner fra tid til anden – og det store modehus nu er fortid.

Men det er nærliggende at bringe Kanyes mange nylige kontroversielle udsagn og offentlige optrædener i spil som mulige forklaringer.

For eksempel er han i løbet af den seneste tid kommet med bemærkninger af tydelig antisemitisk karakter, ligesom han også med en påskrift på en sweatshirt under en europæisk modeuge for nylig.

Under en præsentation af egen linje ”Yeezy” bar han og en håndfuld modeller nemlig skriften ”white lives matter” på ryggen. Hvilket af mange betragtes som et hadefuldt og racistisk udtryk.

Gik for Balenciaga for få uger siden

Vi kunne nok egentlig blive ved og ved, men det bør også nævnes, at Kanye West for nylig købte det stærkt omdiskuterede sociale medie Parler.

Et medie, der ofte associeres med konservative, Donald Trump-vælgere, konspirationsteoretikere og højreekstremister.

Som finansmediet Forbes påpeger, så er Balenciaga det første af Kanyes samarbejder, der er faldet efter den række af shitstorms, han har bragt sig selv i for nylig.

Balenciagas kreative direktør Demna Gvasalia har ellers gennem mange år været tætte venner med Kanye West.

For eksempel gik Kanye så sent som i starten af oktober det opsigtsvækkende Balenciaga-show, hvor modellerne vadede gennem mudder og regnvejr under modeugen i Paris.

Hans ekskone – den 42-årige Kim Kardashian – er selv ofte blikfang for det populære modebrand, og hun er så vidt vides stadig inde i varmen hos Balenciaga.

Sponsoreret indhold