Kendte11. december 2018

Forgiftet af DØDELIG parfume: Kæresten død – frygter selv at miste livet

En britisk mand blev forgiftet af den frygtede nervegift Novichok i sommeren 2017, efter han havde fundet en parfumeflaske, der indeholdt den dødelige gift. Han overlevede, mens hans kæreste døde. Han frygter dog, at han vil lide samme skæbne som hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dawn.jpg
 (Foto: Privat)

England blev i 2017 ramt af en række hårrejsende giftangreb.

I marts 2017 blev en tidligere russisk eks-spion og hans datter fundet livløse på en bænk i Salisbury – udsat for nervegiften Novichok.

Og slutningen af juni 2017 blev et britisk par intetanende udsat for den frygtede nervegift – fordi manden havde fundet en parfumeflaske, som han gav til sin kæreste.

Manden Charlie Rowley, 44, overlevede mirakuløst mødet med nervegiften, men desværre døde hans kæreste Dawn Sturgess, 45, efter hun havde sprøjtet lidt af giften på sine håndled.

Charlie Rowley fortæller nu, at han dog ikke regner med at være i live særlig længe. Han kæmper således stadig med svære mén efter forgiftningen både fysisk og psykisk.

- Jeg tror ikke, jeg er i live om ti år. Det har været forfærdeligt, siger Charlie Rowley i et større interview med den britiske avis Sunday Mirror.

Siden forgiftningen sidste år har han haft hjertestop og selvmordstanker, ligesom han også har kæmpet med meningitis. Også hans evne til at se og gå har taget skade.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dawn.jpg

Dawn blev syg kort efter, at hun havde sprøjtet lidt af væsken på sine håndled. Foto: Privat

Da Charlie Rowley tilmed er en af de eneste i verden, der har overlevet at blive forgiftet med det særdeles giftige stof Novichok, ved lægerne ikke, hvordan hans fremtidsudsigter er

- Jeg er én af kun en håndfuld i verden, der har overlevet Novichok. Lægerne ved simpelthen ikke, hvad de langvarige konsekvenser er, siger Charlie Rowley i interviewet med Sunday Mirror.

Charlie Rowley har som følge af nerveforgiftningen stadig svært ved at huske, hvor han fandt parfumeflasken, men han husker, at den var indpakket i en æske med cellofan.

Han husker også, at han efterfølgende opbevarede den lille flaske i sit hjem i Amesbury, der ligger cirka 15 kilometer nord for byen Salisbury, hvor den russiske eks-spion og hans datter blev forgiftet af novichok i marts samme år.

Charlie Rowley og kæresten var overbeviste om, at æsken var ægte og ufarlig, da den så ud som om, den aldrig havde været åbnet.

- Dawn identificerede det som et produkt, der var til at få og et kendt produkt. Det er meget mærkeligt. Det er ret uhyggeligt, at noget kan blive maskeret på den måde og efterladt til at blive fundet ude i offentligheden, har Charlie Rowley tidligere udtalt ifølge ITV.

Da Charlie Rowley åbnede flasken, spildte han noget væske på sine hænder.

- Det havde en olieret konsistens, og jeg lugtede til det, og det lugtede ikke af parfume, så jeg vaskede det af rigtig hurtigt, men jeg tænkte ikke yderligere over det. Det skete alt sammen så hurtigt, fortalte han sidste år.

https://imgix.seoghoer.dk/charlie.jpg

Charlie vaske sine hænder efter at have været i berøring med væsken - det har formentlig reddet hans liv. Foto: Privat

Den handling endte meget vel med at redde hans liv.

Hans kæreste var dog ikke så heldig. Blot 15 minutter efter at hun havde sprøjtet lidt af væsken på sine håndled, blev hun syg.

- Indenfor 15 minutter sagde Dawn vist, at hun havde hovedpine og spurgte, om jeg havde nogen hovedpinepiller. Jeg kiggede rundt i lejligheden og indenfor det tidsrum, sagde hun, at hun havde det underligt og blev nødt til at ligge ned i badekarret, hvilket jeg på det tidspunkt syntes var lidt mærkeligt.

- Jeg gik ud på badeværelset og fandt hende i badekarret med alt sit tøj på og meget syg, fortalte Charlie Rowley sidste år, da han kæmpede for sit liv på hospitalet.

Parret blev fundet livløse i deres hjem 30. juni 2017 og straks indlagt. Dawn Sturgess døde efter otte dage, mens Charlie Rowley overlevede efter at have ligget kritisk syg og bevidstløs i flere uger. Han var indlagt i en måned, hvor han altså både blev ramt af hjertestop og hjernebetændelses meningitis.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega271771_008.jpg

Politiet i beskyttende tøj udenfor hjemmet på Muggleton Road i Amesbury, hvor parret blev fundet livløse 30. juni. Foto: : MEGA

Adspurgt om han i dag føler sig heldig over at være i live, fortalte han sidste år til ITV:

- De siger, at jeg er heldig, men jeg føler mig ikke heldig… Jeg har mistet min kæreste. Jeg følte, at det var min skyld og gør det stadig.

Britisk politi advarede efterfølgende alle mod at samle ukendte genstande op fra jorden.

Novichok er en nervegift, der blev udviklet som et kemisk våben i Sovjetunionen i slutningen af Den Kolde Krig.

Virkningen indtræder hurtigt - oftest indenfor 30 sekunder til to minutter. Selv om dens præcise virkning ikke er kendt mener man, at den blokerer signalerne fra nerverne til musklerne og på den måde lukker ned for kroppens funktioner.

Det kan blandt medføre kramper, opkast, lammelse, åndenød og bevidstløshed.

Sponsoreret indhold