Kendte27. april 2019

Jesper og Julie om sex-scener på TV: Trygt, men mærkeligt

Komikerduoen Jesper Zuschlag og Julie Rudbæk hitter med deres comedy "31", der slog både ”Klovn” og ”Natholdet” til prisfest.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/julie_rudbaek_og_jesper_zuschlag_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Du har ikke tænkt på, hvordan det er for os at få stukket den der mikrofon op i hovedet, vel? siger Jesper Zuschlag meget seriøst, da SE og HØR møder ham og hans komikerpartner Julie Rudbæk.

Og så bryder han sammen af grin. Zuschlags joke henviser naturligvis til Ghita Nørbys ikoniske radiointerview, hvor hun gik amok på en journalist over noget så simpelt som en mikrofon.

Jesper og Julie er Danmarks nye hylemorsomme duo, der allerede har fået anerkendelse i det benhårde comedymiljø i Danmark. Parret er ikke kærester, men rigtig gode venner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/julie_rudbaek_og_jesper_zuschlag_4.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Både Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag er singler. (Foto: Thomas Laursen)

De har kendt hinanden i syv år, de lever nærmest i en slags venskabelig symbiose og skriver hele tiden nyt materiale. De slapper af sammen, og de rejser sammen.

Derfor har mange da også spurgt duoen, om de nogensinde har dannet par.

Men sådan er det ikke.

– Nej. Vi er romantiske på den måde, at vi er meget, meget gode venner. Men vi er totalt bare venner, siger Julie.

– Vi har aldrig været forelskede i hinanden, og vi har aldrig haft sex. Kun på film! Der har vi så haft det rigtig meget, tilføjer Jesper.

– Hvordan var det at indspille sexscener?

– Det var overraskende – nu kan jeg kun tale for mig selv – trygt og nemt. Det var egentlig fint, at det var Jesper, jeg skulle lave sådan noget med første gang.

Blåstemplet

- Det havde den akavethed, det ville have for to venner, der skulle prøve det. Det var megatrygt, men også megamærkeligt på samme tid, fortæller Julie.

– Men fordi vi kender hinanden så godt, kunne Julie tage mine bukser af, uden at det føltes ubehageligt, fastslår Jesper, inden Julie afbryder:

– Jeg har jo set dig nøgen før.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/julie_rudbaek_og_jesper_zuschlag_5.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Jesper og Julie har lavet tre serier, der slet og ret hedder ”29”, ”30” og ”31”. (Foto: Thomas Laursen)

Men det bliver aldrig til mere end venskab mellem Jesper og Julie. Og på den måde minder virkeligheden faktisk også en smule om parrets satireunivers.

– Serien handler om venskaber frem for parforhold og kærlighed. Det der med, at folk i højere grad prioriterer hinanden og ikke har skidetravlt med at få børn, selv om omverdenen gør det.

– Bare fordi man er fyldt 31, betyder det ikke, at man er klar til at slippe ungdommen, siger Jesper.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/julie_rudbaek_og_jesper_zuschlag_2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Jesper og Julie vandt i januar Tvprisen for årets bedste satire. (Foto: Thomas Laursen)

Det endelige blåstempel fra comedybranchen kom, da de slog både ”Klovn” og ”Natholdet” med serien ”29” til Tv-prisen i januar og blev kåret som årets bedste satire.

– Vi laver en kombination af drama og comedy. Det er oplevelser fra vores eget liv. Når seerne krummer tæer, er det, fordi de kan se sig selv i de situationer fra det rigtige liv.

Vi er gode til at observere og finde typer fra hverdagen. Det fungerer, forklarer duoens 31-årige kvindelige islæt.

Anderledes end ”Klovn”

Men mens ”Klovn” tager humoren helt derud, hvor det bliver urealistisk, holder Jesper og Julie sig mere til virkeligheden.

– Forskellen fra ”Klovn” er, at de tager situationer ekstremt langt ud, hvor ingen almindelige mennesker kan være med længere, men hvor det bare er tåkrummende.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/julie_rudbaek_og_jesper_zuschlag_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– Virkeligheden er vild. Nogle gange taler vi om, om vi tager situationen for langt ud. Men så kommer vi frem til, at det gør vi ikke, for virkeligheden er vild, fortæller Julie Rudbæk om deres meget populære satire. (Foto: Thomas Laursen)

– Vi bliver inden for den genre, hvor folk siger:

”Uh, det kunne jeg også finde på, men det burde jeg ikke have gjort”.

Det er tættere på almindelige menneskers hverdag. ”Klovn” er sjovt og akavet, men vi tager hele tiden humoren tilbage til noget, folk kan se sig selv i, uddyber Jesper, 31.

Du kan streame "31" på Xee.

Sponsoreret indhold