Jersilden i skærsilden: Tomme lommer

Jens Olaf Jersild har ikke lyst til at fortælle om gælden, som han ikke kan betale.

Jens Olaf Jersild har ikke lyst til at fortælle om gælden, som han ikke kan betale.

(Foto: Lars H. Laursen)

Først kom meddelelsen om, at han var blevet fyret fra DR efter 34 års ansættelse.

Nu afslører et opslag i Tingbogen, at der i september blev tinglyst et udlæg på 62.808 kr. i 59-årige Jens Olaf Jersilds ejendom på Amager. Det er den svenske SEB-bank, som har penge til gode hos DR’s tidligere skarpretter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Disse linjer i Tingbogen afslører, at Jersild har økonomiske problemer. (Foto: Tingbogen)

Udlæg dækker over, at hvis man som udlåner ikke kan få sine penge tilbage, kan man bede fogedretten tage affære.

Så tinglyses tilgodehavendet som et udlæg i skyldnerens aktiver – f.eks. et hus eller en bil. Når huset eller bilen sælges, får kreditor sine penge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er halvdelen af dette dobbelthus på Amager, som der er krævet og tinglyst udlæg i. Jersild betalte i 2007 2.550.000 kr. for boligen, som er på 76 kvm.

Det er halvdelen af dette dobbelthus på Amager, som der er krævet og tinglyst udlæg i. Jersild betalte i 2007 2.550.000 kr. for boligen, som er på 76 kvm. (Foto. Googlemaps)

Jens Olaf Jersild har ikke lyst til at forklare SE og HØRs læsere, hvordan en højtlønnet DR-journalist havner i noget, der minder om en økonomisk skærsild.

– Ingen kommentarer, siger han – han fortæller dog, at han fortsat modtager løn fra DR, og at han senere i år forventer at udgive en bog om velfærdssamfundets historie.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close