Kendte11. september 2017

Løb mod den visse død, men overlevede: - Jeg reddede kun én den dag

Alle var overbeviste om, at brandmanden på billedet – Mike Kehoe – var død, men Mike Kehoe overlevede mirakuløst angrebet mod World Trade Center 11. september 2001. Men han vil ikke kaldes en helt. – Jeg reddede kun én person den dag, og det var mig selv, siger han
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mike_kehoe_front.jpg

Da brandmanden Mike Kehoe for 16 år siden mødte på arbejde, havde han aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvilket mareridt han ville gennemleve.

Men tidligt om morgenen bragede to fly ind i New Yorks ikoniske tvillingetårne, og sammen med sine kolleger blev Mike Kehoe sendt ud på sit livs værste arbejdsdag

Den erfarne brandmand rendte uden tøven ind i et af de brændende tårne i håbet om at kunne redde nogen ud i live.

Og det var her – mens Mike var på vej op ad trapperne i det nordlige World Trade Center-tårn – at en fotograf tog et billede, der skulle ende med at blive symbolet på de rædsler, som redningsmandskabet stod over for den skæbnesvangre solskinsdag i september 2001.

Billedet viste Mike Kehoe på vej op af trapperne, mens skrækslagne mennesker er på ned. Hans ansigtsudtryk var tomt, og han stirrede bare lige ud i luften.

Da billedet dagen efter ramte medierne var alle overbeviste om, at brandmanden med nummer 12898 var død. Selv om myndighederne på dét tidspunkt ikke anede, hvor mange der var døde, vidste de, at tallet var højt. Man havde endnu ikke fundet nogen overlevende i ruinerne, selv om redningsmandskab havde minutiøst gennemsøgt ”Ground Zero”.

https://imgix.seoghoer.dk/mike_0.jpg

Det var finansmanden John Labriola, som arbejdede på 71. etage, der tog dette billede af Mike Kehoe. Foto: Privat

Men Mike Kehoe var i live – den erfarne brandmand har efterfølgende fortalt, at det kun var takket været hans overordnede, at han slap ud af tårnet med livet i behold.

Da det blev klart, at det nordlige tårn ville styrte i grus, gav dem overordnede nemlig ordne til, at alle skulle forlade tårnet med det samme.

Og Mike Kehoe nåede på mirakuløs ud få minutter inden, at den tonstunge bygning blev forvandlet til en kæmpe støvsky.

Gennem årene har Mike Kehoe givet flere interviews om dét, der blev hans livs værste arbejdsdag. Og i alle interview har han sagt de same ord igen og igen: Mike Kehoe vil ikke kaldes en helt.

- Jeg tog engang til England for at deltage i Pride of Britain og alle behandlede mig som en helt, som om at jeg havde reddet hundredvis af mennesker. Men jeg reddede kun én person den dag, og det var mig selv. Jeg reddede mit eget liv, fordi jeg løb. Vi var alle rædselsslagne, har Mike Kehoe efterfølgende udtalt til det amerikanske medie Independant.

I alt døde 343 brandmænd den 11. september 2001. Efterfølgende har mange mistet livet som følge af kræftsygdomme, som de fik, efter at de indåndede det giftige støv fra tårnene.

Alle brandmænd i New York, der var på arbejde 11. september og de efterfølgende dage – får nu årlige helbredstjek.

Herunder har vi samlet et galleri med billeder fra 11. september 2001.

Og HER kan du læse den vilde historie om Tania Head, der blev kendt som 11. septembers største løgner.

11. september 2001 - billeder af World Trade Center

Sponsoreret indhold