Janni Pedersen ny vært på “Knæk Cancer”: Topper som bedstemor

52-årige Janni Pedersen skal være vært på den store kulmination på Knæk Cancer-ugen – og det er første gang, hun prøver kræfter med den genre. 

52-årige Janni Pedersen skal være vært på den store kulmination på Knæk Cancer-ugen – og det er første gang, hun prøver kræfter med den genre. 

(Foto: Hanne Juul)

Som kvindelig tv-personlighed plejer karrieren ikke ligefrem at toppe over de 50.

Men det er lige præcis, hvad den gør for 52-årige Janni Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Janni deler værtstjansen ved “Knæk Cancer” med TV 2-kollegerne Mikkel Kryger, 37, og Louise Wolff, 42. (Foto: Hanne Juul)

Den rutinerede retsreporter og News-vært scorede for et halvt år siden værtsrollen hos “Go’ morgen Danmark” – og på lørdag den 24. oktober står hun sammen med Mikkel Kryger og Louise Wolff i spidsen for det store liveshow “Knæk Cancer”.

– Jeg har aldrig lavet noget lignende. Jeg synes, det er en stor cadeau og en fjer i hatten.

Jeg synes også, det er meget rart, at sådan nogle midaldrende damer kan peake. Jeg er jo blevet ældre og bedstemor, men jeg glæder mig, fortæller Janni Pedersen til SE og HØR om sin nye udfordring.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var sådan, vi lærte Janni Pedersen at kende – som TV 2’s skarpe retsreporter foran Retten i København. (Foto: Dan Mariegaard)

Må stoppe tårerne

“Knæk Cancer” har i årevis samlet danskerne i et følelsesladet show med tragiske historier og gæster på grådens rand, men den trykkede stemning kommer ikke til at give fugtige øjne, lover den nye primetime-vært.

– Jeg har dækket mange voldsomme ting på News, og jeg har aldrig grædt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mange fik for alvor øjnene op for journalisten i de år, hvor hun præsenterede morgennyhederne på News sammen med vennen og kollegaen Lasse Sjørslev, 46. (Foto: TV 2: Per Arnesen)

Jeg har været tæt på én gang efter terrorangrebet i Krystalgade, hvor jeg stod og fortalte om, hvad der var sket.

Det var 24 timer efter, Dan Uzan var blevet dræbt. Der skulle jeg lige trække vejret.

 

Jeg tror ikke, jeg kommer til at græde under “Knæk Cancer”. Der er det min forbandede pligt at få gæsterne hevet ordentlig igennem, lyder det fra Janni, som dog i denne tid er en smule “grådlabil”, da hun lige har mistet sin elskede hund.  

Tjekker brysterne

Privat har skærmtrolden oplevet en god ven gå bort på grund af kræft, og på hans dødsleje lovede hun at være der for hans børn.

Derfor har Pedersen i flere perioder haft vennens mellemste pige boende.

Selv er hun indtil videre forskånet for den frygtede sygdom, men med alderen tænker den travle kvinde alligevel mere på, at canceren rammer en ud af tre danskere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Udlandet jubler
Ved siden af tv-karrieren har Janni Pedersen sammen med sin mand Kim Faber, 65, gang i et forfatterskab, som er på nippet til det helt store gennembrud.
Efter de roste krimier “Vinterland” og “Satans Sommer” er ægteparret i 2021 klar med deres tredje bog. 
- Vi har styr på handlingen, så nu skal den bare skrives. Vi har solgt til ni forskellige lande og er blevet nomineret til en pris i Holland som årets debutant.
Og så har vi solgt filmrettighederne til Nimbus Film. Det er virkelig fantastisk at opleve som et ældre ægtepar. Nogle gange må jeg nive mig selv i armen. Det er næsten for vildt, fortæller studieværten. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg er mere opmærksom, efter jeg er blevet midaldrende. Min mand har lige fået sådan et help kit, så man kan tage tarmtest, og jeg undersøger selv mine bryster – det tror jeg, alle kvinder gør.

Det er jeg dybt bevidst om, lyder det fra journalisten, som dog samtidig føler sig i topform.

– Jeg har altid levet sundt, jeg har været ryger, men er blevet undersøgt og har en lungekapacitet som en 12-årig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close