Kendte24. oktober 2022

Ilse Jacobsen er død: Gummistøvledronningens hårde kampe

Den danske iværksætter fra Hornbæk kæmpede en hård kamp mod kræften. Det er dog ikke den eneste svære kamp, som iværksætterdronningen har kæmpet
Ilse Jacobsen fotograferet i sit kurbad Kurbad by Ilse Jacobsen tirsdag den 16. juni 2015.
Ilse Jacobsen fotograferet i sit kurbad Kurbad by Ilse Jacobsen tirsdag den 16. juni 2015.
 Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Mandag kunne virksomheden IJH A/S meddele, at Ilse Jacobsen var sovet ind.

- Det er med stor sorg vi må meddele, at Ilse Rohde Jacobsen har tabt kampen mod den aggressive kræft hun har været i behandling for siden august 2021.

- Ilse sov stille ind på hospitalet i går d. 23. oktober 2022 og var omgivet af sin nærmeste familie

Sidste år kom det frem, at Ilse Jacobsen var blevet indlagt på Rigshospitalet, efter hun tre uger forinden havde fået konstateret lymfecancer. En kræftsygdom, der efterfølgende spredte sig til blodet.

Ilse Jacobsen kæmpede en hård og brav kamp mod sygdommen, og det er bestemt ikke første gang, at gummestøvledesigneren har mødt modstand i sit liv.

Løverne Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Efter en voldsom mediestorm måtte Jacobsen vælge at forlade programmet som løve.
Løverne Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Efter en voldsom mediestorm måtte Jacobsen vælge at forlade programmet som løve.
 Foto: DR

Dårligt arbejdsmiljø

Hornbæk-millionæren har tidligere været en af løverne i det populære DR-program "Løvens hule", men tilbage i 2018 blev Jacobsen ramt af en mediestorm, der betød, at hun måtte trække sig fra programmet.

Beslutningen om at forlade programmet kom, efter Berlingske udgav en artikel, hvor flere medarbejdere fra Ilse Jacobsens virksomheder kunne fortælle om et dårligt arbejdsmiljø.

Flere år efter skandalen rullede, kunne designeren til TV 2 fortælle, at hun egentlig kun kunne "grine lidt af" den kritik, der ramte virksomheden med forklaringen om, at hun ser det som en misforståelse, at hun skal drages til ansvar for den slags, og at hun ikke ser sig selv som lederen af "Ilse Jacobsen Hornbæk".

Ilse Jacobsen på "Food and lifestyle event", hvor hun blandt andet fik besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Ilse Jacobsen på "Food and lifestyle event", hvor hun blandt andet fik besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
 Foto: Hanne Juul

Også under sin tid som løve i iværksætterprogrammet var Jacobsen ramt af helbredsmæssige udfordringer. Hun har tidligere udtalt til Alt for damerne, at hun måtte kaste op mellem optagelserne, fordi hun var i kemobehandling på grund af gigt.

- Da vi lavede første afsnit af "Løvens Hule", var jeg ude at kaste op hvert femte minut. Jeg var så dårlig, men de kunne jo ikke bruge en 'stand-in' for mig. I dag får jeg biomedicin, som jeg skyder mig selv med en gang om ugen, og det skal jeg gøre resten af livet. Men det er biomedicinen, der holder mig fra rullestolen, siger Ilse Jacobsen.

En tur i Højesteret

I 2019 var det ikke helbredet, den var gal med, men derimod anklager om plagiering.

Hornbæk-designeren hev nemlig sine gummistøvler med i Højesteret, hvor der skulle tages stilling til, hvorvidt en kinesisk efterligning havde krænket de kendte Ilse-gummistøvler.

Sagen var tidligere blevet prøvet ved både Sø- og Handelsretten og Landsretten, men millionæren tabte sagen begge steder.

Ilse Jacobsen på den røde løber til premieren på "Unge Astrid" i januar 2019.
Ilse Jacobsen på den røde løber til premieren på "Unge Astrid" i januar 2019.
 Foto: Birger Storm

Skyldte en formue

Også 2021 har budt på flere nedture for Ilse Jacobsen. Midt på sommeren blev den populære designer indlagt med en infektion. Hun slog dengang fast, at der dog var tale om en ganske udramatisk indlæggelse.

Samtidig skyldte modedronningen også en hel del penge til Skat.

En gæld, der lød på 672.846 kroner, og som den 17. august blev tinglyst som tilgodehavende i hendes enorme lagerbygning i Nordsjælland.

Hvad er lymfekræft?

Lymfekræft er en kræftsygdom, der opstår i lymfeknudernes celler. Der findes to hovedtyper af lymfekræft: Hodgkin lymfom og non-Hodgkin lumfom.

Bliver man ramt af lymfekræft, bliver kroppens lymfeknuder større. Det kan eksempelvis mærkes på halsen, i armhulerne og lyskerne.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Derudover sluttede moderselskabet i Ilses modeimperium, Ilja Holding ApS, regnskabsåret 2020 med et solidt underskud på 16 mio. kr.

Til trods for de ange udfordringer, som Jacobsen har stået overfor, var det først efter den nylige kræftdiagnose, at hun for alvor kunne mærke presset.

- For første gang i mit liv er jeg bange.

Ilse Jacobsen til Helsingør Dagblad.

- For første gang i mit liv er jeg bange, lød det fra erhvervskvinden til Helsingør Dagblad.

Ilse Jacobsen åbnede sin første butik i Hornbæk i 1993. I 2000 lancerede hun sin gummistøvlekollektion, der senere blev udvidet med regntøj, tøj og tilbehør.

Hun står også bare en blomsterbutik, et luksusspa og en spa- og skønhedsserie.

I efteråret satte Jacobsen for tredje gang sit kurbad i Hornbæk til salg, og denne gang blev der skåret voldsomt i salgsprisen, der ifølge Finans står til 25 mio. kr.

- Jeg er desværre ikke i stand til at genåbne kurbadet som forventet, derfor har jeg taget den beslutning at sætte mit Kurbad til salg, meddelte Ilse Jacobsen på sin egen hjemmeside, efter det kom frem, at kurbadet var sat til salg på ny.

Ilse Jacobsen åbnede sit kurbad tilbage i 2013. Det består af en grund på 1.047 kvadratmeter og har blandt andet en restaurant, 12 værelser samt spa- og wellness-faciliteter med både inden- og udendørs pool, sauna og dampbad.

Ilse Jacobsen blev 62 år.

Sponsoreret indhold