Kendte19. september 2021

Helle Thorning undgår skattebøde: Gucci-lån

Den tidligere statsminister har lånt stort beløb af sit britiske selskab – det er en praksis, som er ulovlig i Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thorning.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt benytter sig i England af en lånepraksis, som er ulovlig i Danmark.

[node:advert-in-body

Den 54-årige ekspolitiker har af sit firma ThorningSchmidt Global Limited lånt 80.009 engelske pund, hvilket svarer til omkring 700.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thorning_2.jpg
 (Foto: Google Maps)

Firmaet holder sammen med mere end 1.400 andre selskaber til i denne ejendom i London. (Foto: Google Maps)

Det fremgår af det seneste årsregnskab, der dækker perioden indtil 31. marts 2020.

Firmaet har Helle som direktør, og der var ingen ansatte i regnskabsåret 2019/20. ThorningSchmidt Global Limited er registreret på adressen Acre House i London, hvor mere end 1.400 andre selskaber også holder til.

Når en hovedaktionær låner penge af sit firma i stedet for at få beløbet udbetalt som løn, sker det som regel for at undgå at betale skat. Det er ulovligt i Danmark og straffes som regel med en bøde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thorning_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Helle Thorning er ofte i København, hvor hun har sin egen lejlighed, der blev købt i 2020 uden Stephen på skødet. (Foto: Hanne Juul)

Den tidligere “Løvens hule”-investor Peter Warnøe er et eksempel på én, som kom galt af sted, da han optog ulovlige anpartshaverlån i millionklassen. I dag har han en milliongæld til Skat.

Risiko for skattebøde

I England har virksomhedsejere som Helle Thorning lidt længere snor – her der krav om, at der føres regnskab over ind- og udlån, samt at lånet betales tilbage til selskabet senest ni måneder efter regnskabsårets udløb – ellers vanker der en skattebøde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thorning_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Den tidligere statsminister med ægtefællen Stephen Kinnock, 51, som er medlem af det britiske parlament. Parret har to børn. (Foto: Thomas Laursen)

Helle Thorning, der på et tidspunkt fik tilnavnet Gucci-Helle på grund af sin hang til dyre dametasker, undgår bøden, idet hun ifølge regnskabet har tilbagebetalt lånet.

null

Sponsoreret indhold