Kendte 1. december 2021

Helle Thorning-Schmidt reagerer på sexisme-dokumentar: Skuffet over Dyrby

Den tidligere statsminister er ikke imponeret over TV 2's tidligere chef
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der er kendt for at være MeToo-forkæmper, er forundret over, at Michael Dyrby ikke vil lade sig interviewe i forbindelse med dokumentaren om sexisme på TV 2, der fik premiere i mandags.

Det fortæller hun til SE og HØR i et interview på den røde løber inden premieren på "House of Gucci".

- Jeg er meget skuffet over, at det ikke er lykkedes BT at få fat i deres egen chefredaktør, siger hun og henviser til, at Michael Dyrby har forholdt sig tavs siden Anna Thygesen satte navn på ham, som en af de krænkende chefer på TV 2 dengang.

Artiklen fortsætter under billedet...

Helle Thorning-Schmidt er ikke tilfreds med Michael Dyrbys håndtering af pressen i kølvandet på dokumentaren "Sexisme bag skærmen". Foto: Kaspar Wenstrup

- Det kan de åbenbart ikke (finde ham, red.). Og de har åbenbart selv sendt ham på ferie, så derfor kan man slet ikke få fat i ham. Så jeg synes, det er meget underligt.

Hun undrer sig især over, at Michael Dyrby ikke føler, han er forpligtet til at stille op til interview.

- Det virker som om, at der er andre standarder for mediechefer, end der ville have været for eksempelvis politikere, bankdirektører eller nogen andre, siger hun.

Hun understreger desuden, at hun synes dokumentaren "Sexisme bag skærmen" er god og vigtig.

- Det smerter jo helt ind i sjælen og se den dokumentar. At se nogle virkelig velformulerede, dygtige kvinder, som meget præcist fortæller, hvordan kulturen var på TV 2, siger hun.

Sponsoreret indhold