Anna Thygesen smider bombe: - Det var Dyrby

Dyrby sad i ledelsen på TV 2 i adskillige år

Dyrby sad i ledelsen på TV 2 i adskillige år

Foto: Kaspar Wenstrup

Mandag morgen udkom den længe ventede dokumentar om sexismekulturen på TV 2.

I dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen" fortæller flere kvinder – blandt andre Anna Thygesen – om grænseoverskridende oplevelser med fremtrædende profiler og sågar dele af TV 2’s ledelse.

I dokumentaren satte Anna Thygesen ikke navn på den TV 2-profil, der ifølge hende opførte sig grænseoverskridende til en julefrokost i 2007.

Artiklen fortsætter under billedet...

Anna Thygesen sætter nu navn på den person, der krænkede hende. (Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix)

Men nu har hun afsløret identiteten. Til Ekstra Bladet fortæller Anna Thygesen, at det var Michael Dyrby – der er nuværende chefredaktør på B.T. – der overskred hendes grænser.

I forbindelse med en julefrokost i 2007 udbrød Michael Dyrby ifølge Anna Thygesen:

”Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig”.

Michael Dyrby svarer i en kortfattet besked til Ekstra Bladet, at han ikke kan genkende den udmelding, som Anna Thygesen fremlægger:

Artiklen fortsætter under billedet...

Dyrby sad i ledelsen på TV 2 i adskillige år

Dyrby sad i ledelsen på TV 2 i adskillige år. Foto: Kaspar Wenstrup

”Jeg er overbevist om, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende til Anna Thygesen - det ville naturligvis være helt uacceptabelt,” skriver Michael Dyrby kort i en sms til avisen.

I forbindelse med dokumentaren – og de seneste afsløringer om kulturen på TV 2 – har Dyrby dog meddelt, at han bærer noget af ansvaret:

- Det er en ubehagelig beskrivelse af kulturen på TV 2, der står tilbage efter denne dokumentar. Det gør ondt at høre, hvordan flere kvinder har oplevet det. Jeg tager min del af ansvaret som nyhedsdirektør på TV 2, selvom det er flere år siden, jeg var ansat. Jeg var nyhedsdirektør i perioden 2002-2015 og burde have set den sexisme, som nu bliver beskrevet. Jeg så det ikke dengang, og det undskylder jeg for, som jeg også gjorde tidligere i år, lød det tidligere i dag i et skriftligt svar fra Michael Dyrby.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra både Anna Thygesen og Michael Dyrby.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close