Kendte22. marts 2021

Held i uheld for ”Sommerdahl”-skuespilleren: Rosa flyttede hjem

Som følge af coronakrisen fik Peter Gantzler og konen Xenia Lach-Nielsen deres datter hjem igen, fordi hendes højskole blev lukket
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sommerdahl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Selv om Peter Gantzler, 62, og Xenia Lach-Nielsen, 49, som alle andre har været ramt af coronanedlukningen, så har den også ført noget godt med sig. For midt i det hele fik de glæden af at få datteren Rosa hjem under deres tag igen.

For knap tre år siden forlod hun ellers som 18-årig barndomshjemmet for at stå på egne ben, men coronaen spændte ben for selvstændigheden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sommerdahl_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Både far og mor har været glade for ekstra tid med datteren på det seneste. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Hun er på en højskole, der er lukket, så vi har haft glæde af hende her under coronaen i noget tid, fordi hendes lejlighed var udlejet. Det har været rigtig hyggeligt, siger Peter Gantzler til SE og HØR. Han kan hver søndag kan ses i 2. sæson af ”Sommerdahl” på TV 2 Charlie.

Her spiller han den pensionerede politimand Svend, der ikke kan holde sig væk fra stationen. Gantzler glæder sig over, at det lykkedes at få den nye sæson i kassen mellem de to nedlukninger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sommerdahl_2.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

I “Sommerdahl” spiller Gantzler den pensionerede politimand Svend. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Alene på Versailles

Den populære Peter Gantzler nåede også at indspille en film med filminstruktøren Niels Arden Oplev, 59, i Paris, hvor restriktionerne var endnu mere markante end i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sommerdahl_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Både Peter og hans hustru, Xenia Lach-Nielsen, har været ramt af manglende arbejde som følge af coronaen. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi boede på vores egen etage på hotellet, og der var borde, der var inddelt i farver, hvor skuespillerne havde én farve – og så havde andre faggrupper andre farver. Men det føltes ikke som det store, fordi filmhold er disciplinerede.

Det har været besværligt, selvfølgelig har det det, men det enestående var, at vi gik rundt alene på Versailles. Jeg var helt alene. Det var så sindssygt, for jeg gik gennem alle salene, og det var fandeme specielt, fordi man plejer at stå som sild i en tønde, husker skuespilleren.

Savner det sociale

På grund af den seneste nedlukning har Peter ikke arbejdet i år, men han håber, at der kommer en 3. sæson af ”Sommerdahl”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sommerdahl_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg savner mit sociale liv, siger Peter Gantzler. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg savner mit sociale liv, og for mig er arbejde en stor del af det, ligesom min rolle Svend, der meget nødigt vil gå på pension. Han kan ikke holde sig væk. Han kan blive ved med at dukke op, til han ikke kan holde sig oprejst, fortæller Peter Gantzler, hvis hustru også blev ramt af nedlukningen.

– Xenia var med i “Den skaldede frisør” og nåede at spille fem gange, inden den stoppede på grund af coronaen. Hun har noget ude i fremtiden, og jeg skal måske lave en 3. sæson af ”Sommerdahl”. Vi ved det ikke, men vi kan håbe. Og så har jeg nogle projekter i udlandet, som jeg går og venter på. Så det hele er lidt i en venteposition.

Sponsoreret indhold