Kendte28. februar 2021

Bekymret for kræftsyg svigermor: Frygtede at tage corona med hjem

Peter Mygind var udfordret på to fronter under optagelserne til den nye sæson af “Sommerdahl” – både med produktionen og især familien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mygind_3.jpg
 (Foto: TV 2)

Når Peter Mygind, 57, igen kan ses som hovedpersonen i “Sommerdahl” på TV 2 Charlie på søndag, så var det med nerverne uden på tøjet, at han og de øvrige overhovedet fik lov til at gå i gang med at lave den anden sæson.

For coronakrisen risikerede at spænde ben for den store produktion.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mygind_1_1.jpg
 (Foto: TV 2)

På søndag går det atter løs med en ny omgang “Sommerdahl” på TV 2 Charlie kl. 20.00, med Laura Drasbæk, 46, Peter Mygind og André Babikian, 47, i hovedrollerne. (Foto: TV 2)

– Først blev optagelserne rykket et par måneder, og så var der usikkerhed om, hvorvidt vi overhovedet kunne komme i gang, så det var nervepirrende. Og da vi først kom i gang, var det jo med alle restriktioner, så vi overholdt det med afspritning, mundbind og afstand, ligesom vi ikke måtte klæde om ved siden af hinanden. Men jeg skal ikke brokke mig. Jeg var bare glad for, at vi fik lov at optage den, siger Peter Mygind til SE og HØR.

Under optagelserne fik de konstante henstillinger om at passe på, hvem de mødtes med og under hvilke former, når de havde fri.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mygind_2_1.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Der er nye forbrydelser, der skal opklares. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Så for at bevare mit arbejde blev jeg nødt til hele tiden at tænke mig om, i relation til hvem jeg hang ud med, og hvordan jeg festede. Det ville jo være forfærdeligt, hvis jeg eller en af de andre roller fik covid-19. Det ville lægge produktionen helt ned, fordi jeg var på hver dag, fortæller han.

Sårbar med kræft

Af private årsager var han da også meget opmærksom på ikke at blive smittet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mygind_3_0.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Det er 53-årige Lise Mühlhausens mor, Tove, der har kræft, og da alle bor sammen, skal familien gøre alt for at beskytte Tove mod covid-19. (Foto: Lars H. Laursen)

– Nu bor jeg jo i et fire-generationers hus med min svigermor, som er i et kræftforløb, og når man er 78 og i kræftforløb, så er man enormt sårbar. Så jeg tænkte meget over, at jeg ikke skulle have noget hjem. Det ville jo være forfærdeligt. Så jeg tænkte ikke kun på produktionen, men også på min familie, lyder det fra Mygind.

Savner normaliteten

Skuespilleren er om nogen en social fætter, så coronatiden har været hård for ham med de mange restriktioner, der betyder, at man ikke kan mødes som tidligere.

– Jeg har slet ikke set så mange, som jeg plejer, for man mødes jo ikke med nogen på restaurant længere. Jeg er ellers meget social, og det er vigtigt for min måde at leve på, og den har jeg jo mistet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mygind_4_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Parret har været gift siden 1996 – sammen har de sønnerne Julius og Valdemar. (Foto: Thomas Laursen)

Jeg savner at komme ud og snakke og grine. Ikke kun med dem, man kender, men også at mødes med nogle nye. Det har man jo ikke gjort i lang tid, siger Mygind, der har et godt råd til os alle, hvis vi bliver irriteret på den familie, vi skal gå op og ned ad hele tiden.

– Man skal prøve på ikke at blive irriteret på de nærmeste. Men det er næsten uundgåeligt, så der skal man blive god til at snakke om det eller gå en tur og få luft, slår han fast.

Sponsoreret indhold