Kendte7. marts 2021

Fyldte rundt under ”Sommerdahl”-optagelser: Glemte sin 50-års fødselsdag

Kollegaerne overraskede Therese Glahn med kage, da hun arbejdede løs på sin store dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/therese_g.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Da Therese Glahn fyldte 50 år 14. juli sidste år, skulle hun mod sædvane arbejde på sin fødselsdag. Hun havde nemlig lovet produktionen bag TV 2 Charlie-serien “Sommerdahl”, at hun sagtens kunne arbejde hele juli.

– Jeg tænkte ikke over, at jeg sagde ja til at gå på optagelse på min 50-års fødselsdag, for det ville de til enhver tid have forstået. De spurgte, hvornår jeg kunne, og jeg skrev bare, at jeg kunne alle dage, siger hun til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/therese_g_3_0.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Therese fra den nye sæson af “Sommerdahl”, hvor hun er med i de to første afsnit. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Den store runde dag gik dog ikke upåagtet hen.

– Min mor kom med morgenmad virkelig tidligt, fordi jeg skulle på optagelser. Det var dejligt. Og min datter – som var på ferie – havde fyldt sin seng med gaver og pynt og skrevet et brev, så jeg sad og tudede af lykke om morgenen, fortæller Glahn, der er gæsteskuespiller i de to første afsnit af “Sommerdahl”, der vises på TV 2 Charlie søndag aften.

Sang på job

På arbejdet havde Thereses kollegaer også sørget for at markere fødselsdagen.

– Hele holdet sang fødselsdagssang, og det var virkelig dejligt. Og så havde de bestilt en kæmpe fødselsdagskage med mit navn på.

Jeg kom hjem om aftenen til et hav af blomster og gaver, der var sat ved døren, og indbakken var fuld af de kærligste tanker og hilsner – så jeg følte mig i dén grad fejret!

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/therese_g_2.jpg
 (Foto: Privat)

Her blev hun overrasket af kollegaerne med fødselsdagskage. (Foto: Privat)

I august på en dejlig varm sommerdag holdt jeg så en dejlig fødselsdagsfest. Vi var så heldige, for ugen efter lukkede de ned igen, siger hun.

Så næsten ingen

Den nye sæson af “Sommerdahl” blev optaget under coronakrisen, hvilket betød, at skuespillerne skulle passe på, når de havde fri, så de ikke blev unødigt udsat for risiko. For Therese betød begrænsningen ikke så meget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/therese_g_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Datteren Elvira havde sørget for at gemme en masse pynt og gaver til sin mor, som hun kunne nyde, mens datteren var på ferie. (Foto: Hanne Juul)

– Jeg så slet ingen andre end dem fra filmholdet i de to uger, vi optog. Det fyldte ikke i min bevidsthed, for jeg passede bare på, som jeg har gjort fra starten af. Jeg har en mor, der ikke må få det, fordi hun var kræftramt for tre år siden, forklarer Glahn.

Hun er oven ud begejstret over at få lov til at være med i en produktion som “Sommerdahl”.

– Jeg nød hvert øjeblik, lyder det fra hende om arbejdet med produktionen.

Sponsoreret indhold