Heino Hansen som nybagt far: Ferdinand kommer først

– Jeg kan dø glad \

– Jeg kan dø glad "anyday". Jeg har jo stået på Comedy Zoo en lørdag aften, siger Heino Hansen, 35.
– Jeg er en mand, der har opfyldt min drøm. Så nu vil jeg bare gerne lære at lave en bedre kaffe og hjemmerørt remoulade.

(Foto: Dan Mariegaard)

Da Heino Hansen, 35, gik i 8. klasse i Næstved, skrev han en stil, som fik resten af klassen til at bryde ud i latter, da læreren læste den højt.

– Jeg kunne mærke, at den følelse af at få folk til at grine hang fast. Så siden den dag har jeg bare haft lyst til det.

Jeg er slet ikke sikker på, at jeg havde været komiker i dag, hvis jeg ikke havde skrevet den stil, siger Heino Hansen, da SE og HØR besøger ham på hans arbejdskontor på Frederiksberg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stormester
Heino Hansen er for tiden med i TV 2’s "Stormester".
– Det er et af de programmer, der er lige så sjove at lave, som det er at se. Det er virkelig et hyggeligt hold, der laver det, og der er en god stemning. Og man bliver rigtig udfordret. Du skal jo selv finde på det hele nærmest, siger Heino.
Programmet, hvor også Sarah Grünewald, 36, Victor Lander, 26, Lise Baastrup, 36, Jesper Groth, 31, Lasse Rimmer, 48, og Mark Le Fêvre, 31, medvirker, kan ses fredag kl. 20.00 på TV 2. (Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

For tiden kan vi se ham i TV 2’s "Stormester", ligesom Heino i en årrække har optrådt som standupkomiker og i flere år var vært på radiokanalen The Voice.

Beruset bager

Men inden han slog igennem med sine jokes, arbejdede komikeren som bager.

– Da jeg startede, tog jeg direkte fra open mic på Den Glade Gris (bar i København, red.) og til Helsingør, hvor jeg arbejdede om natten i Kvickly. Det var hårdt, husker Heino.

– Når man er helt ny komiker og er starstruck inde på Den Glade Gris, og Michael Schøt eller Thomas Warberg vil drikke en øl, så siger man jo ja. Men det betyder også bare, at jeg har været beruset som konditor nogle gange, når jeg har stået og lavet de der kartoffelkager, lyder det med et grin.

5 hurtige

Favoritfilm: "Space Jam".

Livret: Tarteletter.

Yndlingsdrik: Det må simpelthen være en kold Carlsberg.

Rejsemål: Uden at det er for sjov: Aarhus. Jeg elsker at tage til Aarhus. Jeg er ikke særlig god til engelsk, så jeg hader at være i udlandet, stå i check-in-skranker og i security. Tag toget i tre timer, så er du i Aarhus. Det er stadig lidt en storby, men den er hyggelig, og de forstår, når du bestiller en pizza.

Hobby: Billard.

Efterhånden som komikerkarrieren tog fart, dalede interessen for bagerjobbet.

– Når først man har prøvet at leve af det, man gerne vil, så bliver det andet bare helt utroligt kedeligt. Og det kunne have været hvad som helst, det har ikke noget med bageri at gøre – det kunne jeg egentlig godt lide, fortæller han.

Fedt at være far

Fra han var 15 år gammel, var det komikerens helt store drøm en dag at komme til at optræde en lørdag aften på Comedy Zoo. Dét mål har han nået. Så nu lyder det om fremtidsdrømmene:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Heino med sønnen Ferdinand på et år. (Foto: Privat)

– Det er simpelthen så uambitiøst, men jeg har ikke nogen. Jeg har den drøm, at min søn kommer til at have det godt, siger Heino, der sidste år blev far til Ferdinand på nu et år.

Tinder-kærlighed

– Det har været fedt. Jeg var så bange for, at det hele var slut. Men det er det overhovedet ikke, lyder det med et smil.

Sønnen har Heino med hustruen Cecilia, 29, som han har været sammen med siden 2014.

De mødte hinanden på Tinder. Heino skrev til Cecilia, og de aftalte at mødes i Nyhavn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Heino med hustruen Cecilia Hansen, 29, der er consulting manager i et konsulentbureau. Parret bor med deres søn i Roskilde. (Foto: Thomas Laursen)

– Og drak to øl, og så var det første date. Så aftalte vi på anden date, at vi inden for de første 10 dates skulle tage til Amsterdam sammen en weekend. Og så gjorde vi det,  fortæller Heino Hansen.

– Tanken var, at hvis det fungerer – tør vi tage til Amsterdam sammen? – så må det jo være rigtigt.

Dét havde han ret i. Allerede efter et halvt år friede komikeren på Islands Brygge. Og i 2018 sagde parret ja til hinanden på stranden i Karrebæksminde på Sydsjælland. 

– Min far bor dernede, og så har jeg arbejdet i den kiosk, der ligger lige nede ved stranden, siger Heino og fortæller, at festen fandt sted i Klinteby ikke langt derfra.

Aflyste alt

For tiden står den på podcasten "Remouladedomstolen" for komikeren.

– Jeg var i gang med en tour, da der kom corona. Så aflyste jeg resten af den, siger Heino, som i øjeblikket arbejder på et nyt show. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hjernerystelse
Alt var ikke blot sjov og ballade i "Stormester". For Heino fik under en opgave den idé at kaste en vandmelon op i luften – og nikke til den med hovedet på vejen ned. Efterfølgende sad han og talte med Mark Le Fêvre, hvor han fik en tiltagende hovedpine, og det begyndte at snurre lidt.
– Vi joker med det. Men lige pludselig bliver jeg svimmel og får kvalme, og så finder vi ud af, at: "Du skal nok lige ringe til lægen, kammerat". Så gør jeg det. Og det er jo en joke i sig selv, når man skal forklare, hvad der er sket, siger Heino, som fik at vide, det lød som en mild hjernerystelse.
Da han dagen efter begyndte at bløde fra næsen, troede han med egne ord, han skulle dø, og ringede til lægen.
– Men det var åbenbart bare verdens mest uheldige tilfældighed. (Foto: TV 2)

Den nye rolle som far tror han får indflydelse, når showet en gang får premiere.

– Jeg håber da på, det gør, at jeg ikke stresser mig selv ihjel med det næste show, fordi det ligesom ryger i anden række, siger han. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close