Kendte 25. august 2021

Grådkvalt Tucker Doss var på bjerget med Albert Dyrlund: - Helikopteren ledte efter ham i en time

Opløst i tårer fortæller den amerikanske youtuber Tucker Doss om dagen, hvor hans liv forandrede sig totalt, da hans ven og kollega – danske Albert Dyrlund på kun 22 år – mistede livet under en tur til en italiensk bjergskrænt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den danske youtuber Albert Dyrlund styrtede på tragisk vis direkte i døden, da han faldt ud over kanten på et bjerg i Sydtyrol.

Ifølge italienske medier hikede de to videoskabere onsdag d. 28. juli op på et bjerg ved Val Gardena, hvor de tog vandreruten Forcella Pana.

Og nu afslører Albert Dyrlunds amerikanske kammerat, Tucker Doss, flere detaljer om den skæbnesvangre dag, hvor han så den danske youtuber skride ud over kanten. Direkte i døden.

- Det er nu ti eller elleve dage siden, at Albert faldt. Jeg ved ikke, hvad fanden jeg skal sige, lyder det indledningsvist fra Doss, der kæmper med at holde tårerne tilbage i en video, der er optaget den 8. august.

I den i alt 15,5 minutter lange video må han undervejs i sin tale holde mange pauser, før at trække vejret helt ned i maven.  

- Man tænker altid, at man er udødelig. Alle mine venner, mig selv inklusiv, tænker ikke over, hvad der kan gå galt. Om der er noget, der kan gå galt. Men der er bare denne her ukendte faktor, der kan komme ind og bare… Ud af ingenting… Jeg ved ikke engang, hvad jeg vil sige.

gled bare pludseligt

Tucker Doss har umiddelbart efter tragedien fortalt, hvordan det i minutterne op til ikke virkede farligt. Og at det var den danske youtuber og skuespillers eget ønske at vandre op på bjerget for at få nogle unikke billeder af det smukke landskab med hjem.

Nu viser det sig, at de to venner alligevel talte kort om, at de nok hellere måtte være påpasselige, mens de befandt sig på bjerget. 

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: Youtube, Tucker Doss

Doss og Dyrlund havde ikke kendt hinanden i mere end fire måneder, men var på kort tid blevet gode venner. Ifølge Tucker Doss råbte Albert på sin ven, mens han gled ud over kanten. (Foto: Youtube, Tucker Doss)

- Vi hikede op til toppen af bjerget, og kiggede ud over skrænten sammen, og vi talte faktisk om, at det var farligt, og at vi skulle være forsigtige. Og vi prøvede at være forsigtige, fortæller en rystende Tucker Doss, før han fortsætter:

- Vi fandt denne her grotte, hvor der var et stykke græs foran. Vi gik derhen, og det virkede fint, for der var bare et fladt stykke jord. Og der var sådan et stejlt stykke græs, som gik ned mod klippen.

I minutterne op til den forfærdigelige ulykke, var drengene optagede af at filme hver deres projekt.

Doss havde travlt med at filme med en opsendt drone, mens Albert befandt sig på græsset, hvor han filmede sig selv.

- Jeg så klippene for et par dage siden. Og bemærkede, hvor han stod. Jeg ved ikke, om han bare ikke vidste bedre… Men der var så stejlt, og han optog sig selv. Jeg så klippet, fordi jeg ikke ved, hvad der fik ham til at glide. Han prøvede at komme op fra der, hvor han sad. Og hans hænder og fødder gled bare. De gled bare. Lige for øjnene af mig.

stivnede af skræk

Den unge internetstjerne fra Los Angeles har en lang karriere som selvbestaltet dare devil bag sig, og ulykken på bjerget efterlod ham i absolut choktilstand.

- Jeg stod der bare. Sagde ikke en lyd. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle reagere. Det skulle aldrig være sket, og jeg kunne slet ikke tro, at det var sket, lyder det fra Doss, der løb hen mod stedet, hvor Albert havde siddet.

- Jeg ringede til politiet. De sendte en helikopter i luften, som ledte efter ham i omkring en time.  

Efterfølgende har tragedien hjemsøgt Tucker Doss. I dagene efter Dyrlunds død kunne han høre hans skrig afspillet i hovedet igen og igen. Ligesom han efterfølgende har set sine egne klip fra dagen igennem. I håb om at kunne gennemskue, hvordan det kunne gå så galt.

- Det er blevet bedre. Men de første par dage, kunne jeg slet ikke lade være med at genafspille det i hovedet. Han sagde mit navn, da han faldt, sider den grådkvalte Tucker, som kun kendte Albert Dyrlund i få måneder, men som på den korte tid hurtigt blev tæt med ham.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: Ritzau/Scanpix

Skrænten, som Albert Dyrlund faldt ud over, ligger i den italienske bjergkæde Dolomitterne. (Foto: Ritzau/Scanpix)

- han var så fucking fantastisk

Han husker desuden tilbage på den sidste aften, som den kun 22-årige Albert Dyrlund fik.

- Dagen før ulykken var vi alle sammen samlet på en bar, og vi var kun fem eller seks. Og det er så typisk Albert, for han fik os til at gå rundt ved alle bordene, hvor folk sad spredt, og samlede folk ved ét bord. Det gik fra at være fem-seks af os alene, til at vi var tyve tilfældige fremmede, der drak shots sammen, på grund af Albert, siger han, før han med skælvende stemmer konstaterer:

- Det var sådan han var. Han var så fucking fantastisk.

- Jeg tror, han gerne vil have os alle sammen til at være mere sådan, fortæller den knuste kammerat om sin afdøde vens væremåde.

Han uddyber: 

- Ikke at være bange for, hvad andre mennesker tænker. Bare tal med folk. Gå ud og gør, hvad du har lyst til. Uden at tænke på, hvordan andre vil dømme dig. Det er der ikke fucking tid til.

Alt kan ændre sig på et sekund, lyder Tucker Doss' budskab, mens han stadig kæmper med sorgen og chokket. 

Sponsoreret indhold