Kendte17. oktober 2019

Grådkvalt Cecilie Hother: Det er forfærdeligt

Tv-vært Cecilie Hother holdt tirsdag en rørende tale ved et mindearrangement i Hillerød for forældre, der har mistet ufødte børn eller børn i en meget ung alder. Selv mistede tv-værten sin ufødte søn Karl tilbage i marts
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-10-17_kl._07.45.29.png
 (Foto: Thomas Laursen)

I marts måned styrtede tv-vært Cecilie Hothers verden i grus, da hun og manden Thomas mistede deres ufødte søn Karl.

Tirsdag gik den sympatiske tv-vært så på talerstolen for at sætte ord på sit tab ved et mindearrangement i Hillerød.

Mindearrangementet var for forældre, der har mistet ufødte børn eller børn i en meget ung alder, og her holdt 40-årige Cecilie Hother en rørende tale under arrangementet:

- Det var nok den sværeste tale, jeg nogensinde har skrevet i mit liv, og jeg vidste godt, at jeg ikke kunne holde den med stikord, som jeg normalt ville gøre, siger en tydelig berørt Cecilie Hother til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det var med stor ydmyghed og respekt og taknemmelighed, at jeg holdt den tale, for det er forfærdeligt at miste et barn, fortæller hun videre til avisen.

Herunder kan du læse Cecilie Hothers tale

”Det er med den største ydmyghed og respekt for jer, at jeg står her, og det er med kæmpe taknemmelighed, at jeg får lov til at sætte ord på det, som vi alle har tilfælles på trods af vores forskelligheder: Nemlig sorgen og savnet til vores englebarn, indledte hun.

Vi bærer alle vores sorg, og jeg er sikker på, at vi alle har prøvet at møde reaktionerne på vores sorg fra omverdenen. Der er dem, der kan rumme vores sorg og støtter os. Der er dem, der prøver at løse det hele for os. Der er dem, der altid kender en, der har det værre end os. Der er dem, der ikke kan håndtere det og skynder sig over på den anden side af gaden eller kravler ned i kølemontren. Der er dem, der altid har en krammer klar uden ord, og så er der os. Vores fællesskab, hvor vi uden at kende hinanden kender hinandens inderste følelser og savn. Vi vil altid være bundet sammen af en af verdens største kræfter, nemlig savnet til vores barn, som vi ikke fik lov til at bruge tid nok med. Et fællesskab, som er så ærligt og rent og helt utroligt stærkt, og som jeg tror, vi alle har brug for, ligegyldigt om vi fornylig er blevet engleforældre, eller vi har mange år på bagen. Vi forstår hinanden.

Rigtig mange sagde til mig, »at jeg bare skulle være i sorgen«. Men hvad fanden betyder det? Jeg spurgte psykologer og læger og alle de kloge. Men efter en samtale med en god ven, faldt mine brikker på plads. For mig blev det til at omfavne min sorg, når den kommer og lade mig føle den, også selv om det er ubelejligt, når den kommer, sagde hun og sluttede af med at sige, at livet aldrig bliver det samme, men det kan stadig blive godt igen”

Herefter læste hun Tove Ditlevsens digt 'Til mit døde barn' op.

Kilde: sn.dk

Det var 4. marts i år, at Cecilie Hother kunne fortælle, at hun og manden Thomas desværre havde mistet deres ufødte søn.

Det skete i et rørende opslag på Instagram, hvor Cecilie Hother skrev:

"Igår mistede vi vores elskede lille søn. Han nåede desværre ikke tid sammen med os, men det gør hverken kærligheden eller savnet til ham mindre".

"Vi vil nu bruge kræfterne på at bearbejde vores ubeskrivelige tab og sorg med vores nærmeste. Kæmpe tak til Rigets dygtige læger og jordemødre!".

Cecilie og manden, Thomas, har en lille pige, som de fik for tre år siden.

Sponsoreret indhold