George Olesens sidste ord: - Jeg føler overskud igen

Bag muskler og tatoveringer gemte der sig en skarp hjerne, fornemmelse for god underholdning samt en ukuelig vilje.
Danmarks engang stærkeste mand, George Olesen, blev 60 år.

Bag muskler og tatoveringer gemte der sig en skarp hjerne, fornemmelse for god underholdning samt en ukuelig vilje.
Danmarks engang stærkeste mand, George Olesen, blev 60 år.

(Foto: Peter Grosen)

Denne artikel skulle have handlet om muskelmanden George Olesen, som efter at have været indlagt og behandlet for en blodprop igen var på toppen og trænede på sit landsted i Sønderjylland.

Men George Olesen – manden bag et utal af stærkmandsrekorder i Guinness Rekordborg – døde i weekenden. Han blev 60 år gammel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stærkmanden har set døden i øjnene ved tidligere lejligheder – for 14 år siden blev han i sin bil torpederet af en anden bilist.
Men han og sønnen slap med skrækken. (Foto: Jørgen Hjort)

En ellers veloplagt George Olesen talte med SE og HØR bare få timer inden sin død.

- Jeg føler overskud igen, sagde George Olsen, som bare ville fortælle, at han var blevet fløjet i helikopter til Odense Universitetshospital for at blive behandlet for en blodprop.

Lægerne havde erstattet en ubrugelig stent med nogle nye.

Artiklen fortsætter under billedet ...

George Olesen lagde dette foto fra Odense Universitetshospital ud på Instagram, da han blev behandlet for en blodprop – med hashtagget “Jeg er i live”. (Foto: Instagram (George Olesen)

Det lille metalgitter, der skulle skabe plads i pulsåren, havde i stedet blokeret for blodtilførslen til hjertet. Men lægerne fiksede problemet – og George Olesen var hjemme i Toftlund igen – glad og lettet.

Roste lægerne

- Blodtilførslen var kun på fire procent af det normale, da jeg kom ind på sygehuset.

- Jeg ville være død, hvis jeg var kommet ind 10 minutter senere. De er fandme dygtige, lød George Olesens sidste ord til SE og HØR.

Det gennemtatoverede muskelbundt blev landskendt, da han turnerede rundt på markedspladser og i indkøbscentre for at demonstrere sine tunge løft.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Et af George Olsens mere aparte rekordforsøg: Han flyttede en to ton tung Nissan ved hjælp af en flagsnor, som var bundet om “klokkeværket”.
Ved en fejl var bilen i første omgang ikke sat i frigear – men i andet forsøg lykkedes det at få køretøjet til at rulle.(Foto: Peter Grosen)

Olesens vanvittige rekorder såsom at trække en færge og en jumbojet fik også talkshowværten Jay Leno til at invitere danskeren ind i sit “The Tonight Show” – et af USA’s mest sete programmer.

George Olesens kone, Jeanne, forsøgte genoplivning, da hun lørdag eftermiddag fandt ham livløs på gårdspladsen ved deres hjem.

Men hans hjerte havde slået sit sidste slag.

Bisættelsen af George Olesen foregår efter familiens ønske i stilhed.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close