Kendte 30. april 2019

Gensyn med Ole: Den sidste TV-rolle

Skuespilleren Ole Thestrups store karriere sluttede på TV med badehotelejeren Andersen, som TV2 nu vækker til live igen.
(Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Tiden er skruet mere end ti år tilbage, når ”Badehotellet” på lørdag toner frem på skærmen. For i stedet for at fortsætte historien i 1939, hvor den slap ved udgangen af den seneste sæson, har TV2 vendt bunken og sender nu den første sæson igen.

Det betyder, at Ole Thestrup igen huserer på hotellet som etablissementets ejer Julius Andersen i året 1928 – Thestrups sidste rolle på TV.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Da skuespillere som Merete Mærkedahl, Ulla Vejby og Rosalinde Mynster bød indenfor på ”Badehotellet”, gav det TV2 de bedste seertal til en serie siden ”Strisser på Samsø” fra 1997. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I begyndelsen af 2017 stod skuespilleren frem og fortalte, at han led af lungekræft – og gav så andre rygere et stærkt opråb:

– Kære unge mennesker, der ikke er blevet syge endnu. Hør efter, hvad jeg siger! Hold op, hvis I er begyndt! Men lad være med at begynde. Det er det nemmeste. I kan se, hvordan det er gået mig, sagde skuespilleren, der gerne røg tre pakker cigaretter om dagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Aller Media)

Ole blev skandaliseret, da han i en brandert på vej over Atlanterhavet i 1988 blev så vred over, at han ikke måtte ryge i flyet, at han forsøgte at åbne nødudgangen. Det kostede 45 dage i canadisk fængsel. Først ti år senere lagde nordjyden flaskerne fra sig. (Foto: Aller Media)

Kort tid efter opråbet døde han – 69 år gammel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

– I 1998 slap jeg for den værste dæmon, der findes, nemlig alkohol, sagde Thestrup selv. Ved hans bisættelse i nordvestsjællandske Hørby deltog en stor del af lokalbefolkningen i sympati med skuespilleren, der aktivt havde hjulpet flere i byen med at kvitte sprutten. (Foto: Claus Poulsen)

Vant til kritik

Ole Thestrup var en garvet herre inden for film og TV og var et af hovednavnene, da TV2 løb ”Badehotellet” i gang for seks år siden – til store anmelderklø.

Den slags kritik tog Thestrup ikke så tungt.

– Jeg har jo efterhånden prøvet det så mange gange. De første anmeldelser var jo rigtig dårlige. Men det er der mange serier, der har oplevet. Anmelderne var heller ikke begejstrede for de første afsnit af ”Borgen”, sagde Thestrup til B.T.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

I 2016 nåede Ole Thestrup at fejre sit 40-års jubilæum på de skrå brædder. På TV nåede han at spille med i nogle af periodens allerstørste succeser, bl.a. ”Matador”, ”Krøniken” og ”Borgen”. (Foto: Mikael Rieck)

Og ganske rigtigt gav seerne ikke meget for de negative anmeldelser – lige fra starten så 1,5 millioner seere med, og de har nu fulgt med i seks sæsoner, og næste år kommer endnu en omgang.

Indtil da må seerne altså varme sig med de første to sæsoner, som TV2 sender hver lørdag aften kl. 20 de kommende måneder.

Sponsoreret indhold