Kendte10. maj 2017

Fup eller fakta? Her bliver to cyklister JAGTET af stor bjørn

En video viser tilsyneladende øjeblikket, hvor to mountainbike-ryttere bliver jagtet af en stor bjørn. Spørgsmålet er dog, om der er hold i historien. Se videoen her – og bedøm selv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bjoern_1.jpg
 (Foto: YouTube)

For to dage siden dukkede denne video op, som kan få selv den mest ivrige motionist til at blive på sofaen.

Videoen, der blev lagt på YouTube 8. maj, viser nemlig, hvordan en stor bjørn pludselig dukker op, da to mountainbike-ryttere er ude og cykle i Malino Brdo-området i Slovakiet.

Det hårrejsende møde blev foreviget, fordi den bagerste cyklist bar et såkaldt GoPro-kamera, der filmede hele seancen.

Spørgsmålet er dog, om videoen overhoved er sand. Flere sætter nemlig spørgsmålstegn ved videoens ægthed og mener, at der i stedet er tale om en god portion snyd.

Hvad mener du? Se videoen herunder og bedøm selv.

Det er ikke første gang, at et såkaldt GoPro-kamera fanger et af verdens mest frygtede dyr i nærkontakt med mennesker. Tilbage i juni 2014 havde en australsk svømmer et GoPro-kamera påmonteret, da han angiveligt kom meget tæt på en stor hvidhaj. Også dengang var det flere, der stillede spørgsmålstegn ved videoen.

Én af brugerne på YouTube skrev blandt andet:

- Den er falsk. Jeg har svømmet der mange gange. Fyren på skrænten peger til venstre og råber haj, men hajen dukker op på højre side. Den svømmer forbi ham til mandens venstre side, og når han dukker hovedet.

Videoen med hajen kan du se allernederst.

Se videoen med bjørnen herunder:

Herunder er hajvideoen:

Sponsoreret indhold