Kendte25. april 2020

Faber er feteret: Vælter sig i tilbud

Den populære “Morgensang”-vært får alverdens jobtilbud, men 35-årige Phillip insisterer på at holde fødderne solidt plantet på klaver-pedalerne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/faber.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Som et lyspunkt i coronakrisen sidder han ved klaveret hver morgen og synger sammen med hele Danmark på live-tv. Børn, unge og voksne er faldet pladask for Phillip Fabers charme og varme, og den store succes betyder også, at tv-produktionsselskaberne vil have fingre i morgensangens mester.

– Jeg har fået masser af tilbud om alt muligt og i alle mulige forskellige formater, fortæller Phillip Faber til SE og HØR.

Den 35-årige komponist og dirigent har dog ikke lyst til at ændre på sit arbejdsliv. Han brænder for musikken, så sange, symfonier og sonater skal være en del af pakken i hans fremtidige job.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/faber_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Faber, som er både komponist og dirigent, glæder sig til, at han igen kan komme ud i landet og dirigere symfoniorkestre. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Det er vigtigt for mig, at musikken fylder så meget, som den altid har gjort. Der er mange formater, der kan lade sig gøre, hvis jeg får lov til at blive ved med at beskæftige mig med musik. Det er super vigtigt for mig, at jeg ikke kommer væk fra musikken. Det er ikke interessant for mig, hvis jeg ikke har fagligheden med mig, siger han.

Savner at dirigere

Phillip er chefdirigent for DR Pigekoret, men han har ikke set dem siden før karantænen. Og det kribler i Fabers fingre for atter at komme ud og mødes med de musikere og sangere, som han plejer at dirigere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/faber_2_0.jpg
 (Foto: DR)

Som chefdirigent for DR Pigekoret er Phillip spændt på, hvornår han og de dygtige sangere kan mødes igen på den anden side af karantænen. (Foto: DR)

Med hans ekstra store stjernestatus nu er det nærliggende at tænke, at stjernestøvet kan drysse på DR Pigekoret, men de synger i forvejen for fulde huse.

– I de syv år, jeg har dirigeret dem, har jeg ikke oplevet en koncert, der ikke var fuldstændig udsolgt. De er noget ganske særligt, og hvad jeg går og laver her i coronatiden, det kan ikke rokke ved det, siger han.

Faber og Pigekoret ved endnu ikke, hvornår de kan mødes og synge igen.

– Jeg faldt over et amerikansk studie, der viser at korsang hører til de aktiviteter, der er højrisikable for smitte med virus, fordi koret står tæt, og når man synger, så ånder man jo meget. Så vi venter i spænding på, at der kommer nogle retningslinjer. Vi skulle have været til OL til sommer, men det bliver der i sagens natur ikke noget af, fortæller Phillip, som er ærgerlig over det på korpigernes vegne.

Masser af fanbeskeder

Gennem den seneste måned er opmærksomheden på Phillip Faber blevet større og større. Og han oplever, at folk genkender ham.

– Vi er allesammen isolerede, så lige nu mærker jeg det kun i Irma, siger han og griner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dronningen_0.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Virkelig nervøs
På dronning Margrethes 80-års fødselsdag blev hun fejret med, at hele Danmark sang fællessang for hende. Phillip Faber sang for og spillede klaver til, og det blev sendt direkte på tv, hvor majestæten så med.
– Det var stort, og det gjorde større indtryk på mig, end jeg havde regnet med. Da jeg så på skærmen, at hun så med, så blev jeg virkelig nervøs, siger han.
– Men pointen var jo heller ikke, at dronningen skulle se på mig, men at hun skulle se alle de danskere, der sang med. Jeg var lettet bagefter, og jeg synes det er rørende, hvad de her fællessangsprogrammer kan. De kan skabe noget ægthed. (Foto: Jesper Sunesen)

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg kan også mærke det digitalt, og det kan man tænde og slukke for. Det gode ved, at folk skriver på sociale medier, er, at jeg kan se, der er modtagere til det, jeg laver. Jeg får fanbeskeder på alle kanaler, folk kan finde mig på. Jeg kan ikke nå at læse dem alle sammen, men det gør mig simpelthen så glad, at folk kan lide at synge med.

Hitter hos de små

På hjemmefronten er der masser af opbakning. Philips hustru, 28-årige Selma Mongelard, som er operainstruktør, synes, det er dejligt, at han er med til at lave noget, som gør folk glade.

Parret har sønnen August på to og et halvt år, som Phillip ofte synger sammen med. Og det er ikke blot lille August, der er vild med de klassiske toner, som Faber tryller frem på klaveret.

– Morgensang hitter også hos de små børn, og det betyder, at de mindste lytter til tekster af B.S. Ingemann og musik af Weyse og Carl Nielsen, det er ret utroligt. Det gør mig glad i hjertet, at de bliver draget af musikken, siger Phillip.

null

Sponsoreret indhold