Husker du de tidligere Bølle Bob-stjerner? Husker du de tidligere Bølle Bob-stjerner? Her er de i dag

I 1998 kunne børn i hele Danmark for første gang møde Bølle Bob og alle vennerne. Her blev fortællingen nemlig først udgivet som en serie på seks afsnit. Senere blev serien samlet til en film. 

Sidenhen drog skuespillerne på tour rundt i Danmark med "Bølle Bob Show", hvor stort set alle forestillinger var udsolgt. 

De fleste børn fra 90'erne kan derfor nok huske alle skuespillerne fra den populære film og serie. 

I dag er det næsten 20 år siden den første fortælling om Bølle Bob kom ud, og derfor har SE og HØR talt med seks af de skuespillere, der deltog i den første film. 

De har valgt at gå i mange forskellige retninger efter deres skuespilssucces, men alle mindes tiden med "Bølle Bob" som en god oplevelse. 
 

Leslie – Phillip Faber

I Bølle Bob spillede Phillip Faber den nye dreng i klassen, Leslie. Efter filmen valgte Phillip Faber at gå andre veje, men han er ikke helt fremmed for offentligheden i dag.

Phillip Faber er nemlig uddannet komponist og dirigent på konservatorierne i København og Stockholm. I dag kan du måske kende ham som dirigent for DR’s pigekor og som vært på ”Den Klassiske Musikquiz” på DRK.

Han tænker stadig tilbage på tiden med ”Bølle Bob” som en god oplevelse.

- Vi havde det helt utroligt sjovt under optagelserne, og hele holdet var virkelig gode venner. Det føltes som om, vi ejede hele verden dengang, siger han til SE og HØR.

Han er altså ikke helt væk fra rampelyset, men oplever stadig i ny og næ at blive genkendt som Leslie fra Bølle Bob.

- I dag er det mest folk, der kender mig som dirigent for DR PigeKoret, men for nylig var der en ung mand, der genkendte mig og fortalte, at jeg var hans største idol dengang. Det er altså sjovt, siger han.

Privat er Phillip Faber nyforlovet, samtidig med at hans kæreste venter deres første barn.

Smukke Sally – Monica Minelli Bitsch

Hun kunne sno drengene om sin lillefinger som Smukke Sally, og Monica Bitsch er nok også en af de medvirkende, der huskes ekstra godt blandt drengene.

Men selvom Smukke Sally elskede rampelyset, er Monica efterfølgende trådt en smule tilbage fra scenekanten. Helt væk fra branchen er hun dog ikke.

Monica har nemlig blandt andet været korsanger for Rasmus Nøhr. Samtidig har hun arbejdet som regissør for Nordisk film, men det vigtigste for Monica var, at komme ud at rejse.

Hun har blandt andet boet i Paris, men er altså i dag vendt hjem til Danmark, hvor hun bor i Hvidovre med sin kæreste og søn, Robin John.

I dag bliver Monica stadig overrasket, når folk beder om hendes autograf.

- Jeg bliver stadig utrolig akavet når folk beder om min autograf, det kan jeg næsten ikke få mig selv til. Jeg føler mig slet ikke i position til at skulle gøre det så længe efter. Men for nogle, er ‘Smukke Sally’ bare stadig mega sej, siger hun.

Når hendes lille søn bliver ældre, skal han også have lov til at se hans mor folde sig ud som Smukke Sally i ”Bølle Bob”.

- Jeg glæder mig meget til min søn bliver gammel nok til at se det. Jeg håber han vil elske sangene og universet, ligeså meget som jeg selv gjorde, siger Monica.

 

Kitt – Liv Stevns

Kitt var den seje pige i ”Bølle Bob”, hvor hun var en del af ”Skolens hårde børster”. Hun blev spillet af Liv Stevns, der i den grad stadig må betegnes som en sej pige.

Efter filmen fortsatte hun som skuespiller og med arbejde bag om forestillingerne. I 2014 blev optaget på en kandidatuddannelse i musical i USA, som hun blev færdig med i 2016. Hun kan altså nu kalde sig for indehaver af en Master of Fine Arts in Musical Theatre, og den er hun vel at mærke den eneste i Danmark, der har.

I dag arbejder hun på Fredericia Teater og som underviser på Den Danske Scenekunstskole. Hun skal blandt andet være assistent på forestillingen om Seebach til foråret.

Kitt var 12 år gammel, da hun medvirkede i ”Bølle Bob”, og hun husker stadig hele oplevelsen som både sjov og lærerig.

- Præcist som filmens tema lægger op til; det er ikke nemt at være både og og hverken enten eller, men ved at skabe tætte bånd og venskaber med specielt ældre unge, gav det styrke og selvtillid at se op til dem og vide at de også var afhængige af mig. Det at have et ansvar. Vi havde alle en vigtig rolle og det lærer man meget af som 12-årig, fortæller hun.

Samtidig mindes hun dog også, at der nogle gange kunne gå lidt for meget sjov og ballade i den, når de skulle optage scener.

- Jeg husker specielt en scene med børsterne og Leslie hvor vi ikke kunne stoppe med at grine. Jeg tror, de voksne var lidt trætte af os til sidst, siger hun.

Liv Stevns har gennem tiden oplevet at blive genkendt mange gange. Men i dag er der dog alligevel en forskel på, hvor og hvornår det sker.

- Hvor det før var i legetøjsbutikken, er det nu over en øl i baren. Generationen der voksede op med filmen er jo blevet voksne og det er altid kun hyggelige samtale jeg får med folk om filmen, siger hun.

Smut – Sasia Mølgaard

Sasia Mølgaard spillede den unge og til tider irriterende Smut, der bare gerne ville være med i alt det, der skete i byen. Hun var 12 år, da filmen kom ud, og har siden holdt sig indenfor film-verdenen. Dog ikke længere som skuespiller.

I gymnasiet besluttede hun sig nemlig for, at hun hellere ville arbejde bag kameraet.

Derfor bor den nu 30-årige Sasia Mølgaard nu i Oslo, hvor hun arbejder som projektkoordinator i et tegnefilmsstudio. Derudover har hun også selv lagt stemme til flere tegnefilm.

Hun bliver også stadig genkendt den dag i dag.

- Det er ret vildt at efter næsten 20 år, bliver jeg stadig genkendt af og til. Kan næsten ikke andet end at tage det som et kompliment, siger hun.

Det har dog ikke altid været lige fedt for den tidligere skuespiller, at hun stadig bliver genkendt som Smut fra ”Bølle Bob”.

- Omkring gymnasiet nåede jeg til et punkt hvor jeg ikke længere brød mig om, at folk kunne genkende mig og henvendte sig til mig på gaden og lignende. Det er nok også en af grundene til jeg mistede interessen lidt, fortæller hun.

 

Lise-Mette – Christine Basson

Christine Basson spillede den søde pige Lise-Mette, der aldrig gjorde noget galt. Efter ”Bølle Bob” blev hun i starten af 00’erne kendt fra pige-duoen ”Bikini”, der blandt andet udgav sangen ”Do you always”.

Siden har hun søgt væk fra rampelyset. I dag er Christine Basson 34 år gammel, gift og har to børn. Hun har boet 8 år i Spanien, hvor hun har arbejdet som bryllupsarrangør, men er for nyligt vendt hjem til Danmark.

I dag arbejder hun i sin mands firma.

Ligesom de andre skuespillere fra filmen, mindes hun også den tid med glæde.

- Jeg har mange gode minder om filmen. Vi havde det super sjovt alle sammen, og jeg nød den sommer, vi brugte på at optage filmen, siger hun.

Christine Basson er desuden stadig gode venner med Monica Bitsch, der spillede Smukke Sally.

Kent – Mikkel Christiansen

Kent, den mandlige medløber i ”Skolens hårde børster”, blev spillet af Mikkel Christiansen. Han var på det tidspunkt 16 år gammel, men havde allerede en del erfaring indenfor teater. Det var dog den første spillefilm, Mikkel deltog i, og det gjorde indtryk på ham.

- Selve indspilningen var en stor oplevelse for mig, da det at indspille film er helt anderledes end at stå på teater-scenen, som jeg havde mest erfaring med som dreng. Der var en rigtig god stemning og sammenhold på film-settet, og jeg glædede mig altid til de dage hvor jeg skulle deltage i optagelserne, siger han.

Børsterne deltog dog ikke i så mange scener, så der var ikke ret mange indspilledage for Mikkel Christiansen. Samværet med de andre skuespillere fik han dog indhentet, da de efterfølgende tog på tour med ”Bølle Bob Show”, der også bragte dem til Grønland.

Mikkel Christiansen er efterfølgende trådt helt væk fra skuespilsverdenen, og i dag arbejder han som som selvstændig, hvor han driver forretningen Treverk.dk, der sælger dansk-designet snedkerkøkkener.  

Musikken holder han stadig fast i ved at spille i bandet Cortless, og så lægger han også stadig stemme til tegnefilm, hvor han engang imellem møder Sasia Mølgaard.

Mikkel har i dag tre børn på 10, 7 og 1 år. Og især i børnenes SFO bliver den tidligere skuespiller genkendt.

- Det er ofte, at der bliver sendt et ”ja sgu” i min retning. Det er fedt at se og mærke, at en 20 år gammel børnefilm stadigvæk formår at fange interessen hos børnene i dag, siger han. 

Der var også flere etablerede skuespillere, der medvirkede i Bølle Bob i 1998. 

I galleriet herunder kan du se, hvilke kendte skuespillere, der også var med i filmen: 

Kendte i Bølle Bob

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close