Kendte8. december 2015

Ellen var få timer fra døden – i dag er hun som forvandlet

Som teenager var australske Ellen overbevist om, at ingen ville være venner med hende, hvis hun vejede for meget. Men hendes slankekur endte fuldstændig galt, og da den unge pige blev indlagt, vejede hun under 34 kilo og var blot timer fra døden. Men Ellen kæmpede sig på mirakuløs vis tilbage til livet. Se billeder og video fra hendes fantastiske forvandling her

Ellen havde anoreksi - men overlevede

Historien om australske Ellen er på én gang forfærdelig og fantastisk. Som 17-årig blev Ellen akut indlagt på hospitalet. Hendes vægt var helt nede på under 34 kilo, og hun kunne hverken gå eller stå.

Den unge anoreksiramte pige havde ikke spist eller dukket i en hel uge, hendes krop krampede hele tiden, og hun var blot var få timer fra at dø. Men ved et mirakel lykkedes det den unge pige at kæmpe sig tilbage til livet, og i dag er Ellen en frisk og sund pige, der nyder livet i fulde drag.

Du kan se billeder af Ellens vilde forvandling i galleriet øverst i denne artikel. Og nederst kan du møde hende i en rørende video-fortælling.

Ellens problemer begyndte allerede, da hun var ganske lille. Som barn vejede hun et par kilo for meget – men selvom hun langt fra var tyk, var kammeraterne ikke sene til at mobbe hende.

De kaldte hende alverdens øgenavne. ”Der kommer den fede hval”, råbte Ellens ’skolevenner’ således, når hun gik i skolegården.

Mobberiet fik glæden og smilet til at forsvinde hos den lille pige – men det hele ændrede sig, da hun begyndte til svømning. Hun tabte sig, og mens kiloene raslede af hende, ville flere og flere være venner med hende. De synes, at hun var blevet så flot, fordi hun havde tabt sig.

Som 15-årig valgte Ellen at stoppe med svømningen for at få mere tid til sine nye venner – og hun tog en skæbnesvanger beslutning.

null
https://imgix.seoghoer.dk/ellen2.jpg
 (Foto: Barcroft TV)

Ellen fik først venner, da hun begyndte til svømning. Og derfor troede hun fejlagtigt, at veninderne kun kunne lide hende, fordi hun havde tabt sig på grund af sporten. Se alle billederne i galleriet øverst i denne artikel. Foto: Barcroft TV

- Jeg ville holde mig slank for at blive accepteret af alle. Jeg havde fået så mange venner, da jeg tabte mig på grund af svømningen, og alle roste mig.

- Jeg troede, at jeg blev nødt til at holde vægten nede, når jeg stoppede med svømningen, for ellers ville folk ikke blive ved med at være venner med mig. Hvis jeg tog på, ville ingen være min ven mere, fortæller Ellen, der til at begynde med kun spiste fisk og grøntsager.

Men hendes slankekur eskalerede – til sidst indtog hun intet andet end dampet kål og skindet fra æbler. På blot to måneder tabte hun over 12 kilo.

Til sidst var Ellen så svækket, at hun blev indlagt.

Lægerne og ikke mindst hendes familie bønfaldt hende om at spise.

Resultatet blev, at Ellen begyndte at æde alt den mad, hun kunne få fingre i. Kiks, chokolade, pomfritter – alt røg ned og i alt for store mængder. Pludselig steg vægten voldsomt på den før så slanke Ellen.

- Jeg straffede min krop. Jeg ønskede ikke at tage på, men min familie og mine venner var så sure og frustrerede. Jeg følte mig ulækker. Jeg var ulækker. Jeg hadede den måde, jeg så ud, og jeg ville ikke forlade huset, fortæller Ellen, der til sidst vejede over 78 kilo.

Og så valgte hun endnu engang at gå på slankekur, og denne gang endte kuren endnu engang helt galt.

- Min sunde livsstil betød, at jeg kun spiste salat eller dampet grøntsager – fyldt med salt. Til sidst droppede jeg alt mad, siger Ellen.

null
https://imgix.seoghoer.dk/anoreksi5.jpg
 (Foto: Barcroft TV)

Ellen, da hun vejede mindst. Da hun blev indlagt, var hendes nyre holdt op med at fungere. Se alle billederne øverst i denne artikel. Foto: Barcroft TV

På få måneder havde hun tabt næsten 40 kilo – og tilbage var kun skind og ben og en ulykkelig pige, der inderst inde godt vidste, at hun var tæt på at dø.

Hun havde svært ved at gå, håret faldt af, og hendes tå- og fingernegle blev blåsorte, fordi blodforsyningen i hendes krop var ødelagt.

- Jeg løj hele tiden for min familie og mine venner, siger Ellen, der til sidst var så syg, at hun tog beslutningen: Jeg vil hverken spise eller drikke.

I en hel uge drak eller spiste den unge pige intet – ikke engang én eneste dråbe vand. Til sidst var tørsten dog så stor, at Ellen vaklede ud på badeværelset efter et glas vand. Hun kollapsede dér midt på det hårde gulv.

- Jeg havde bare ikke flere kræfter. Jeg vidste, at jeg var ved at dø, siger Ellen.

Langt om længe – og døden nær – indrømmede Ellen over for sin mor, at hun var faldet om. Og hun tilføjede, at det ikke var første gang, at hendes krop havde givet op.

Ellen blev hastet på hospitalet, hvor lægerne var forfærdede over hendes tilstand. Hun vejede under 34 kilo, havde et BMI på 12 – og lægerne fortalte, at hun burde være død efter ikke at have spist eller drukket i en hel uge.

Men Ellen var på mirakuløs vis i live, og der i hospitalssengen tog Ellen for første gang i sit liv en fornuftig beslutning: Hun ville passe på sig selv og sin krop.

Ellen modtog professionel hjælp til at arbejde med sin spiseforstyrrelse og sin psyke, og i dag er den 17-årige australier som forvandlet.

- Mit liv har ændret sig så meget, siden jeg blev rask. Nu er jeg social, jeg går ud med venner, og jeg isolerer mig ikke mere, siger Ellen med et smil.

Du kan se billeder af Ellens forvandling i galleriet øverst. Og herunder kan du møde den seje australier i en rørende videofortælling.

Sponsoreret indhold