Eihilt snupper Bendixens job: Jeg skal ikke være Britt

– Jeg vil gerne være en dommer, som parrene ser som en støtte. I stedet for at være hård i tonen, vil jeg forsøge at bakke dem op og hjælpe dem, siger 44-årige Marianne Eihilt.

– Jeg vil gerne være en dommer, som parrene ser som en støtte. I stedet for at være hård i tonen, vil jeg forsøge at bakke dem op og hjælpe dem, siger 44-årige Marianne Eihilt.

(Foto: Hanne Juul)

Telefonen bimlede for nylig hjemme hos 44-årige Marianne Eihilt i Aarhus med en overraskende besked.

TV 2 havde nemlig udset sig hende til at være Britt Bendixens afløser i "Vild med dans".

– Jeg blev både beæret og stolt over, at de kunne bruge mig, siger den nye dansedommer til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til denne sæson måtte Britt Bendixen melde fra, da hun skulle have foretaget en dobbelt bypass-operation. Nu er Marianne Eihilt klar til at overtage pladsen ved siden af Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm og Jens Werner.

Marianne Eihilt er klar til at overtage Britt Bendixens plads ved siden af Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm og Jens Werner. (Foto: Hanne Juul)

– Men jeg skulle lige sunde mig nogle dage og mærke efter, om det kunne hænge sammen på hjemmefronten, siger Marianne Eihilt, der er mor til Frederic på fire år og Emily på ét år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sammen med Keld har Marianne Eihilt børnene Frederic på fire år og Emily på ét år. – Han bliver en god støtte derhjemme, men vi får også en babysitter på en gang imellem, røber dommeren. (Foto: Dan Mariegaard)

Familien kommer først

– Det har vi fundet en god løsning på, så nu går jeg bare og glæder mig til, at vi skal i gang, jubler Eihilt.

Selv om rollen som dommer er ny, ved hun om nogen, hvad "Vild med dans" indebærer.

Marianne har nemlig danset med i seks sæsoner, men i 2011 valsede hun for sidste gang ud fra dansegulvet, da hun i stedet ville prioritere sin familie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var fuld skrald på Marianne Eihilt i de seks sæsoner, hvor hun selv var med i "Vild med dans". Her med Tommy Kenter, 69, i 2011. (Foto: Claus Poulsen)

Som dommer er det dog kun fredag aften, hun skal dedikere sig til showet, og det fik hende til at vende tilbage.

– Det er det, der gør den store forskel, ellers havde det ikke været en mulighed for mig med to små børn, fastslår Marianne Eihilt, som også driver tre danseskoler i Aarhus-området.

Glæden over at vende retur kan hun ikke skjule.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2007 dansede Marianne sig til tops med Robert Hansen, 39. (Foto: Jesper Sunesen)

Som at komme hjem

– "Vild med dans" er lidt som at komme hjem rent arbejdsmæssigt. Selv om jeg ikke bliver en del af sammenholdet på samme måde, som dengang jeg dansede, er det en gave at vende tilbage til de mennesker og stemningen.

– Det er som at komme til verdens bedste fest hver fredag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2008 var det Joachim B. Olsen, 42, der kom under Mariannes kyndige vinger og dansede sig til sejren. (Foto: Martin Høien)

Marianne har allerede tænkt over, hvilken rolle hun skal indtage ved dommerbordet.

– TV 2 har lagt enormt stor vægt på, at jeg skal være 100 procent mig selv i det. Jeg skal ikke forsøge at gøre det på Britts måde. Det er også meget nemmere at være mig selv, frem for at være alt muligt andet, lyder det fra dommerdebutanten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til denne sæson måtte Britt Bendixen melde fra, da hun skulle have foretaget en dobbelt bypass-operation. Her ses hun i selskab med Anne Laxholm, der modsat Bendixen kommer til at sidde ved dommerbordet, når "Vild med dans" er tilbage. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg er ikke nervøs. Men der kommer nok lidt sommerfugle i maven hver fredag, for det er live, og man kan meget nemt komme til at dumme sig, men jeg føler mig godt rustet til opgaven.

Jeg glæder mig bare til at se danserne, og hvad de kan udvikle sig til.

Britt opereret før tid

– Min dobbelte bypass-operation er veloverstået, og alt er gået lige efter bogen, siger Britt Bendixen, 77, til TV 2.

 

På grund af et afbud kom hun tidligere på operationsbordet end forventet. Men selv om operationen er overstået, før "Vild med dans" endnu en gang går i luften, bliver det altså uden Britt ved dommerbordet.

 

–  Det er en stor operation, og det har været en voldsom omgang, men jeg får det bedre og bedre for hver dag, der går, så jeg forventer igen at kunne danse fandango om godt og vel to måneder, siger hun endvidere.

 

Især meddommer Anne Laxholm, 67, kommer til at mangle sin veninde, når der skal deles ris og ros ud.

 

– Jeg kommer til at savne hende, for vi er kommet ret tæt på hinanden gennem alle de år. Men det er et luksusproblem.

 

Hovedsagen er, at Britt kommer godt igennem det her, og det er jeg sikker på, at hun vil gøre, for hun er en frisk dame med et fantastisk livsmod, og hun har et lyst sind, siger Laxholm.

 

– Der er ingen anden Britt, så det bliver en helt anden konstellation, lyder det fra "Laxen".

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close