Kendte 12. juli 2018

Ejer sigtet: Efterlod hund i glohed bil i FEM timer i Brabrand

En ung mand i Braband er blevet sigtet, efter at han i går havde efterladt sin hund i en bil i bagende sol på Gudrunsvej i Brabrand. Her havde hunden siddet i mere end fem timer uden adgang til frisk luft og vand
(Modelfoto: All Over)

En bekymret borger slog i går alarm til politiet, efter at vedkommende havde iagttaget en hund, der havde siddet alt for længe i en bil i bagende sol på Gudrunsvej i Brabrand.

Borgeren havde første gang set hunden omkring klokken otte, og da han kom forbi bilen igen adskillige timer senere, lå hunden stadig i bilen – uden hverken at have adgang til luft, mad eller vand.

Politiet blev derfor tilkaldt. Først forsøgte ordensmagten at få kontakt til ejeren, men da det ikke lykkedes, valgte man at bryde bilen op, så hunden kunne reddes i sikkerhed.

Hunden var politiet medtaget og lå og rystede.

Kort efter dukkede hundens ejer op, en 21-årig mand, der nu er sigtet for brud på Dyreværnsloven, fordi han efterlod sin hund under ”særdeles kritisable forhold”.

Det er yderst vigtigt ikke at lade sin hund blive for længe i bilen – særligt om sommeren, hvor temperaturen kan blive tårnhøj inde i bilen, selv om det ikke er særlig varmt uden for.

I Sverige lavede foreningen Svenska Kennelklubben for nogle år siden en skræmmende oversigt, der viste, præcist hvor glohedt det kan blive i en parkeret bil på en solskinsdag.

I sidste uge døde en hund i Trussville, Alabama, efter at den havde siddet i en glohed bil i syv timer. Forbipasserende forsøgte febrilsk at redde den, men desværre ugen held.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

 

Sponsoreret indhold